Mon. May 16th, 2022


Niets aan de carrière van Inyoung “Dassy” Lee was conventioneel. Ze groeide op in Zuid-Korea en begon te dansen door de bewegingen te kopiëren die ze Koreaanse zangers op tv zag doen, en begon pas in haar tienerjaren met formele training. Maar in 2017 leidde Lee’s kenmerkende popping-stijl ertoe dat hij in competities en muziekvideo’s werkte. Ze werd toen de eerste Zuid-Koreaanse danseres die te zien was in ‘So You Think You Can Dance’ en verdiende een plek in de Top 8 van seizoen 14 – het was een volledig moment om op te treden in de show die haar had geïnspireerd om naar de VS

Lee leunt weg van een gegraffitte paal
foto door Michael Higgins

Over vechten: “Toen ik op mijn vijftiende met streetdance begon, werd ik verliefd op freestylen. Dansen op muziek die je niet kent, dwingt je om je geest vrij te maken.”

Dassy Lee kijkt onder haar arm balancerend op een gebogen structuur tegen een blauwe lucht
Michael Higgins

Over het doorbreken van barrières: “Ik was toevallig de eerste Zuid-Koreaan op ‘SYTYCD’ en een vrouw in de door mannen gedomineerde streetdance-scene. Als er geen pad is om te volgen, creëer er dan een.”

Dassy Lee leunt achterover op een met graffiti bedekte muur
Michael Higgins

Over haar kunstwerk: “Ik begon op mijn derde te tekenen omdat ik alles wilde doen wat mijn oudere zus deed. Uiteindelijk begon ik te spelen met olieverf. Ik had altijd al een talent voor tekenen en schilderen, terwijl dans alleen met hard werken kwam.”

By admin