Sat. May 21st, 2022


Het is meer dan twee en een half jaar geleden Game of Thrones de seriefinale uitgezonden, en Peter Dinklage spreekt zich eindelijk uit over de reactie van fans op de polariserende aflevering.

In een profiel met The New York Times, grapte de acteur die Tyrion Lannister speelde voor alle acht seizoenen van het populaire fantasiedrama: “[Fans] wilde dat de mooie blanken samen de zonsondergang in zouden rijden. Het is trouwens fictie. Er zitten draken in. Ga verder.”

Dinklage nam een ​​serieuzere toon aan en voegde eraan toe: ‘Nee, maar de show ondermijnt wat je denkt, en dat is wat ik er zo leuk aan vind. Ja, het heette Game of Thrones, maar aan het eind was de hele dialoog als mensen me op straat benaderden: ‘Wie komt er op de troon?’ Ik weet niet waarom dat hun afhaalmaaltijd was, want de show was echt meer dan dat.

“Een van mijn favoriete momenten was toen de draak de troon verbrandde, omdat het zo’n beetje dat hele gesprek doodde, wat echt oneerbiedig en nogal briljant is namens de makers van de show: ‘Hou je mond, daar gaat het niet over.’ Dat deden ze constant, waarbij je het ene dacht en ze het andere leverden. Iedereen had zijn eigen verhalen tijdens het kijken naar die show, maar niemand was zo goed als wat de show opleverde, denk ik.”

De Emmy-winnaar theoretiseerde ook dat fans boos waren dat de show “uit de lucht ging en dat ze niet meer wisten wat ze met hun zondagavond moesten doen. Ze wilden meer, dus daar reageerden ze op terug. We moesten stoppen toen we dat deden, want waar de show echt goed in was, was het doorbreken van vooroordelen: schurken werden helden en helden werden schurken.

Tot slot ging hij in op de meest controversiële wending van de finale waarbij Daenerys betrokken was. ‘Als je je geschiedenis kent, als je de voortgang van tirannen volgt, beginnen ze niet als tirannen. Ik heb het over, spoiler alert, wat er gebeurde aan het einde van Game of Thrones met die karakterverandering. Het gaat geleidelijk, en ik vond het geweldig hoe macht deze mensen corrumpeerde. Wat gebeurt er met je morele kompas als je een voorproefje krijgt van macht? Mensen zijn ingewikkelde karakters, weet je?’

Terwijl het nog winter is in Westeros, zal Dinklage de volgende ster zijn in de musical op groot scherm Cyrano, hernemend zijn rol uit de Off-Broadway-productie, die in 2019 in première ging in het Daryl Roth Theatre in New York.

HBO maakt zich ondertussen op voor zijn aanstaande Game of Thrones prequel-serie, Huis van de Draak. Hoewel een exacte premièredatum nog moet worden aangekondigd, staat het eerste seizoen momenteel gepland voor HBO Max ergens in 2022. Er zijn momenteel ook drie extra spin-offs in ontwikkeling, evenals een mogelijk Broadway-spel.By admin