Sat. May 21st, 2022


Bij Theatrefolk vieren we de theaterdocenten die hun verhalen delen en doorgaan om van theater en de klas een warme en prachtige plek te maken voor alle studenten.

Cynthia, een ervaren leraar van meer dan 26 jaar, is een huidige theaterleraar op de middelbare school, Thespian clubsponsor, SAGA clubsponsor en ouder van drie LGBTQ+-kinderen.

“Nadat ik de show “She Kills Monsters” had opgezet en sponsor was geworden van de SAGA-club van onze school, belde mijn “thuis” van de Southern Baptist Church me om me te “ondervragen” over mijn “motieven” en mijn lesgeven in mijn baan op een openbare school . Ik heb meteen mijn (en mijn kinderen) lidmaatschap opgezegd. Hierna voelde mijn jongste kind zich comfortabel genoeg om als transgender (AFAB) voor mij uit de kast te komen. Ik zit nog steeds midden in mijn deconstructie terwijl ik werk om zoveel mogelijk te leren en mijn persoonlijke kinderen en mijn LGBTQ+-studenten zo goed mogelijk te ondersteunen.”


1. Wat is belangrijk voor jou als het gaat om het ondersteunen van LHBTQ+-tieners vandaag in je klas?

  • RESPECT: NIET hun dode naam gebruiken (met instructies zodat SUBS ook niet hun dode naam gebruiken; correcte voornaamwoorden gebruiken).
  • Hen een veilige ruimte bieden om zich te uiten.
  • Zodat ze zichzelf en/of personages kunnen zien die hen vertegenwoordigen, zowel in toneelstukken/literatuur als op het podium.

2. Wat zou je willen veranderen in de toneelklas op het gebied van LGBTQ+

Vrijheid om LGBTQ+-materialen/-onderwerpen te gebruiken zonder “gecensureerd” te hoeven worden en zonder 30 dagen van tevoren een schriftelijke kennisgeving te hoeven verstrekken om de optie “opt-out” mogelijk te maken. Dit belemmert volledig mijn vermogen om ‘leerzame momenten’ te hebben. Het maakt me ook paranoïde bij het doen van improvisatieactiviteiten of het delen van door studenten gemaakt schrijven – als een student een LGBTQ+-onderwerp ter sprake brengt en iemand klaagt, ben ik dan wettelijk aansprakelijk? Ik zou graag zien dat theaterdocenten zich verenigen tegen dergelijke anti-LHBTQ+-wetgeving en daadwerkelijk juridische vertegenwoordiging voor ons hebben om te bewijzen dat dit nadelig is voor zowel onze studenten als ons onderwijs.

3. Wat wil je delen met docenten die LGBTQ+-studenten hebben?

Ongeacht of je meerdere geslachten of andere LGBTQ+-kwesties “begrijpt” of “het ermee eens bent”, het is jouw verantwoordelijkheid en mandaat als opvoeder om respect en medeleven te tonen aan onze LGBTQ+-studenten. Zelfs als je fouten maakt, waarderen de meeste LGBTQ+ echt dat een leraar ‘probeert’.

Het is ook belangrijk om op zoek te gaan naar training voor inclusiviteit/respect voor diversiteit die verder gaat dan wat op uw school wordt aangeboden (als er al iets is).


Wil je meer weten over onze nieuwste toneelstukken, bronnen en weggeefacties?
Zet je op onze lijst!

By admin