Mon. May 16th, 2022Terwijl de bizarre op Covid gebaseerde spektakels buiten doorgaan, tijdens deze déjà vu van een pre-kerstseizoen, is dit circus een oneindig warmere, opwindende vintage traktatie. Het Southbank Centre organiseert de show voor het derde achtereenvolgende jaar en met een groot en verheven auditorium voelde de hele ervaring zo veilig mogelijk. Met mijn nu 12-jarige dochter op sleeptouw, was ik aangekomen in de hoop dat ze nog steeds zou genieten van dit soort evenementen, dat een publiek van alle leeftijden trekt. Het optreden wordt geleid door extraordinaire circusdirecteur Willy Whipsnade (David Williamson), die toegeeft dat hij de implicaties van deze naamkeuze niet kende…

BeoordelingOnmisbaar!

Deze bloedstollende, zwaartekracht tartende traktatie is de perfecte, gezinsvriendelijke vintage ontsnapping.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

Terwijl de bizarre op Covid gebaseerde spektakels buiten doorgaan, tijdens deze déjà vu van een pre-kerstseizoen, deze circus is een oneindig warmere, opwindende vintage traktatie. Het Southbank Centre organiseert de show voor het derde achtereenvolgende jaar en met een groot en verheven auditorium voelde de hele ervaring zo veilig mogelijk. Met mijn nu 12-jarige dochter op sleeptouw, was ik aangekomen in de hoop dat ze nog steeds zou genieten van dit soort evenementen, dat een publiek van alle leeftijden trekt.

Het optreden wordt geleid door extraordinaire circusdirecteur Willy Whipsnade (David Williamson), die toegeeft dat hij de implicaties van deze naamkeuze niet kende toen hij optrad in het VK… Willy biedt ons meteen een warme en nostalgische uitnodiging om een ​​1903 publiek te worden als de circustrein de stad binnenrolt (“hop on over the spoorlijnen en kom vanavond bij ons…”). Dit trekt ons meteen in de wereld van een authentiek, reizend spektakel uit het begin van de vorige eeuw. Willy’s filosofische monologen en act-introducties zijn doorspekt tijdens de show, en hij neemt ook de rol op zich van een buitengewoon charismatische en indrukwekkende stermagiër, waarbij hij de jongste toeschouwers uitnodigt om te helpen met de echt grappige trucs. Dit leidt tot veel clownerie en lolbroeken.

We worden meteen getroffen door een aanval van talent van De gedurfde desafios, een kwartet dappere acrobaten op een wipplank – een gigantische wip – die hen naar werkelijk duizelingwekkende hoogten katapulteert. Het is ronduit adembenemend! Daarna volgt een non-stop aaneenschakeling van acts en geen moment om je te vervelen of amper op adem te komen. Van hoogvliegende acrobaten, een ballet gespeeld op een duwfiets, een oogverblindend en gevaarlijk rolschaatsduo dat me behoorlijk in paniek achterliet, tot geniale jongleur Roberto Carlos die zoveel vreugdevolle positiviteit uitstraalt dat ik eerlijk gezegd niet denk dat hij applaus nodig heeft.

Een ander fantastisch schouwspel zijn de prachtige poppen van de Afrikaanse olifanten Queenie en baby Peanut. Gemaakt en geregisseerd door Significant object, ze zijn geïnspireerd door het werk aan de internationale hit Oorlogspaard van Handspring Puppet Company. Ze hadden het publiek betoverd met elke natuurlijke beweging, de meerdere operators allemaal volledig synchroon.

Naast de geweldige acrobaten en dodelijke evenwichtsacts, was de act die mijn hart het meest deed kloppen het ‘Wheel of Death’, uitgevoerd door The Magnificent Marvellos: Angstaanjagend! Ik bedoel, het publiek werd er wild van, maar het was heel gedurfd en ik haalde menig keer diep adem en keek op het einde door mijn vingers. Mijn theatergezelschap, die genoot van haar eerste theaterreis in twee jaar, genoot van elke minuut.

Whipsnade richt zich tijdens een rustig, filosofisch moment rechtstreeks tot het publiek en herinnert ons eraan dat wanneer we naar de acts kijken, we niet alleen talent zien, maar ook de honderden uren oefenen die ze moeten hebben doorstaan ​​om zo goed te zijn. Oefening die loont in deze enorm begaafde en betoverende variétéshow, die uitmondde in een staande ovatie. Willy’s ingrediënten voor de show zijn: “Traditie, talent, hart” en net als op andere momenten in de geschiedenis toen we een lift nodig hadden, Circus 1903 vult deze grote top bij de Theems tot de rand met alle drie.

Geschreven door: Mike Caveney & Chris Berry
Regie: Neil Dorward
Geproduceerd door: Simon Painter, Michael Stevens, Edward Snape & Terrence Williams

Circus 1903 speelt tot 2 januari 2022 in het Southbank Centre. Meer informatie en reserveren via onderstaande link.By admin