Mon. Jan 24th, 2022In werkelijkheid is Jack and the Beanstalk van Hackney Empire een perfect bruikbare panto-op-nummer. Het heeft goodies en baddies, zang en dans, grappen en natuurlijk ‘it’s behind you’, en dat alles wordt gedaan met vol gas, zang en dans met een fantastische cast en een opgewekt ensemble. Voor de nacht zijn we in Hackney-on-the-Verge; waar een reus in Cloudland de magische harp van de stad heeft gestolen, hun belangrijkste bron van inkomsten. Het schattige stel Jack (Rochelle Sherona) en Jill (Ellie Ruiz Roderiguez) wordt bedreigd met het afblazen van Kerstmis als de stad het geluk niet kan omdraaien en gaat op weg om de…

BeoordelingMooi zo

Hackney-on-the-Verge komt niet helemaal over de streep.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

In werkelijkheid, Hackney Empire’s Jack en de bonenstaak is een perfect bruikbare panto-by-numbers. Het heeft goodies en baddies, zang en dans, grappen en natuurlijk ‘it’s behind you’, en dat alles wordt gedaan met vol gas, zang en dans met een fantastische cast en een opgewekt ensemble.

Voor de nacht zijn we in Hackney-on-the-Verge; waar een reus in Cloudland de magische harp van de stad heeft gestolen, hun belangrijkste bron van inkomsten. Bedreigd met het afblazen van Kerstmis als de stad zijn geluk niet kan omdraaien, schattig stel Jack (Rochelle Sherona) en Jill (Ellie Ruiz Roderiguez) op weg om de harp te heroveren en de stad in glorie te herstellen.

Dit is een cast met longen; Sherona bijvoorbeeld, evenals uithoudingsvermogen. Ze raakt alle juiste noten en weet in een bijzonder indrukwekkende scène te rennen, springen en springen op de bonenstaak zonder zelfs maar een wankele trilling, vergezeld van bruisend genot uit de put.

Resident dame extraordinaire en co-regisseur Clive Rowe is een geweldige aanwezigheid. Hij heeft het verstand, de energie en het snelle denken voor uitstekend heen en weer met onze opgemaakte vaders op de eerste rij. Hij is zeker de betrouwbare trekpleister voor elke terugkerende beschermheer.

Het aanhaken van deze uitvoeringen is een beetje een blindganger-script. Julie Jupp en Zoë Curlett zoals goodies en baddies samen optreden met uitstekende panto yin en yang, maar hun karakters bestaan ​​alleen om ons mee te slepen door een ongemakkelijke expositie die, paradoxaal genoeg, niet echt nodig zou zijn als ze niet waren ingetrapt. Verwacht hier een hobbelige weg vrij eenvoudig verhaal in de vorm van een onnodig magische ring en de dreiging van het stoppen van Kerstmis. Voor een panto die veel van zijn traditie houdt, waarom zou je een klassieker ingewikkelder maken?

De traditionele delen van panto zijn er, maar bouwen niet veel op. Er zijn een paar ‘het ligt achter je’ om dat vakje aan te vinken en een ‘keep it simple Simon’-oproep en -reactie die smeekt om te leiden tot een uitbetaling die nooit komt. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken over ongepaste toespelingen, want er is een duidelijk gebrek aan iets voor de volwassenen.

Iets zit grappig met de kostuums in de show. In deze onderdrukte Hackney is het ensemble onberispelijk gekleed in glanzend satijn. Helaas voor panto-fans vallen de outfits van onze dames niet helemaal in de smaak. Een versleten tas met tassen (Marks and Dentures, Hugo Dross en Souperdry) en een nogal flauw melkmeisje (inferieur aan bijvoorbeeld de outfit op de posterafbeelding) snijdt mosterd niet helemaal.

In het jaar dat Ru Paul’s Drag Race UK-koninginnen over de catwalk liepen in showstopper panto dame-outfits, mogen we verwachten dat Hackney Empire hun spel zal verbeteren en ons zal laten zien hoe het moet. Ja, onze dame hoort er arm uit te zien, maar uiteindelijk ziet ze er gewoon goedkoop uit. Clive Rowe, jouw panto dame is de beste in het spel: Shante jij blijft. Hackney Empire, je panto’s worden zeer bewonderd, maar je liet veel te wensen over: losbandig.

Geschreven door: Will Brenton (met aanvullend materiaal van Clive Rowe en Tony Whittle)
Originele muziek van Steven Edis
Gedirigeerd door: Mark Dickman
Regie: Clive Rowe en Tony Whittle
Geproduceerd door: Hackney Empire

Jack and the Beanstalk van Hackney Empire speelt tot 2 januari. Meer informatie en reserveren via onderstaande link.By admin