Tue. May 17th, 2022Het voelde vreugdevol om slechts een maand sinds mijn laatste bezoek terug te zijn in het mooie Lion and Unicorn Theatre, deze keer uitkijkend naar het intrigerende getiteld Sixty-Seven. Stoel gekozen, mijn oog valt, zoals altijd gebeurt, op de set, die vanavond was versierd met kantoormeubilair, computers en veel kartonnen dozen, waarbij de laatste nogal misplaatst aanvoelde. Het eerste nummer dat we horen is The Cure’s Friday I’m In Love. Een geweldig nummer en een toepasselijk volkslied, aangezien de twee jonge vrouwen, Beth (Olivia Roebuck) en Jules (Alex Brailsford) in een advocatenkantoor werken als float-secretaresses , beide…

BeoordelingExcellent

Een indrukwekkende komische en emotionele two-hander die het verhaal vertelt van twee heel verschillende jonge vrouwelijke kantoormedewerkers.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

Het voelde vreugdevol om slechts een maand sinds mijn laatste bezoek terug te zijn in het mooie Lion and Unicorn Theatre, deze keer uitkijkend naar de intrigerende titel Zevenenzestig. Stoel gekozen, mijn oog valt, zoals altijd gebeurt, op de set, die vanavond was versierd met kantoormeubilair, computers en veel kartonnen dozen, waarbij de laatste nogal misplaatst aanvoelde.

Het eerste nummer dat we horen is The Cure’s Vrijdag ben ik verliefd. Een geweldig lied en een toepasselijk volkslied, gezien de twee jonge vrouwen, Beth (Olivia Roebuck) en Jules (Alex Brailsford) werken in een advocatenkantoor als vlotte secretaresses, beide duidelijk onvervuld in hun baan. Beide acteurs zijn zeer bedreven in multi-rolling, met een prachtige chemie tussen hen, gesprekken voelen zeer geloofwaardig aan. waarbij Jules het heeft over “golven van teleurstelling”. Het lijdt geen twijfel dat zowel jong als oud gelijk zouden kunnen zijn aan hun gevoel van moedeloosheid en angst aan het begin van elke werkweek.

Vanaf het begin is het script erg komisch, inclusief e-mails die door Human Resources worden verzonden, afgeleverd via een vrouwelijke voice-over; de eerste die aankondigt dat uitwerpselen van het toilet het kantoor zijn binnengelopen en dat het personeel hun schoenen moet controleren. En het duurt niet lang voordat we ontdekken waar zevenenzestig naar verwijst; Jules heeft berekend dat ze nog 43 jaar moet werken voordat ze in aanmerking komt voor haar pensioen, en dus zevenenzestig zal zijn als ze eindelijk met pensioen kan.

Beth en Jules zijn heel verschillend. Beth is een optimist, maakt altijd grappen en leest, tot grote ergernis van Jules, inspirerende citaten voor, terwijl ze in haar vrije tijd stand-up comedy opvoert. Jules daarentegen is een veganistische activist. In een goed uitgewerkte scène bevinden ze zich aan weerszijden van het podium, en terwijl Beth haar stand-uproutine aflevert, wordt deze onderbroken door protesterende Jules, met de luidspreker in de hand. De scène schetst hun verschillende benaderingen van het leven; de een wendt zich tot humor om het sleur van haar werkende leven te vergeten, de ander is gepassioneerd door haar overtuigingen, met een verlangen om een ​​betere wereld voor iedereen te creëren.

Ze weten duidelijk niet veel over elkaars persoonlijke leven, maar dit verandert wanneer Jules met tegenzin de bom aflevert dat ze zwanger is. We worden dieper in haar wereld getrokken terwijl ze een aangrijpende monoloog houdt terwijl Beth aan de zijlijn staat te luisteren, nadat ze was uitgenodigd voor het protest. Jules “spreekt haar waarheid” over het willen “een betere wereld voor mijn kinderen”.

Via Jules wordt de geestelijke gezondheid aangepakt; ze onthult dat ze “soms heel verdrietig wordt”, en dat “het nooit zal gaan”. Het stelt ons ook in staat om te zien hoe relaties op de werkvloer zich kunnen vormen en toch anders kunnen worden bekeken; terwijl Beth zich zorgen maakt, zegt Jules tegen haar: ‘We zijn geen vrienden. We zijn collega’s”. Het stuk keert echter uiteindelijk terug naar zijn komische wortels en eindigt op een geamuseerde toon met die nachtmerrie op de werkplek van het kopiëren in het hele kantoor naar een e-mail.

Sixty-Seven bevat zeer relevante thema’s als milieu-impact en geestelijke gezondheid, maar de kern is een verhaal over vrouwelijke vriendschap. Tegen het einde merkte ik dat ik meer wilde weten over Beth en Jules. Ik wou ook dat het script sneller tot de kern van het verhaal was doorgedrongen. Toch was Sixty-Seven een genot om naar te kijken.

Geschreven door: Isabelle Stokes
Geregisseerd en geproduceerd door: Tiny Theatre Company

Sixty-Seven speelt t/m 18 december in The Lion and Unicorn Theater. Kijk voor meer informatie over Tiny Theatre Company op hun website via onderstaande link.By admin