Tue. May 17th, 2022Het idee: doe een open oproep voor nieuwe korte horrorverhalen en kies er zes om op één avond te presenteren, waarbij het publiek op de beste stemt. Dat was het plan van Harpy Productions en Danse Macabre, twee gezelschappen die, hoewel ze nog jong zijn, al een pedigree hebben als het om chill theater gaat. En wat aan het einde van de avond duidelijk werd, is dat er genoeg jonge schrijvers, regisseurs en acteurs zijn om ons vol vertrouwen naar 2022 te brengen, evenals een overvloed aan prachtige ideeën voor het crimineel ondervertegenwoordigde horrorgenre op het podium.&hellip ;

BeoordelingExcellent

Zes shorts samengesteld voor een avond vol plezier en horror. Een geweldige avond die hopelijk wat toekomstige sterren van schrijven, regisseren en acteren zag.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

Het idee: doe een open oproep voor nieuwe korte horrorverhalen en kies er zes om op één avond te presenteren, waarbij het publiek op de beste stemt. Dat was het plan bedacht tussen Harpij Productions en Dans van de dood, twee gezelschappen die, hoewel nog jong, al een stamboom hebben als het gaat om chill theater. En wat aan het einde van de avond duidelijk werd, is dat er genoeg jonge schrijvers, regisseurs en acteurs zijn die ons vol vertrouwen naar 2022 zullen brengen, evenals een overvloed aan prachtige ideeën voor het crimineel ondervertegenwoordigde horrorgenre op het podium.

Glamoureuze compere Lady Aria Gray (Callum Tilbury) hield de avond in beweging en hielp de gedachten van drie deskundige horrorrechters naar voren te brengen, hoewel ik aan het einde aanneem, neem ik aan dat hun stemmen hetzelfde telden als die van alle anderen!

Introducties voorbij, de avond begon wat wankel met Alles wat ik wil voor Kerstmis … Ben jij? door Sarah Hamilton. Het was leuk, met een klassieke horror-opstelling; jong meisje alleen in een huis met Kerstmis, de afscheidswoorden van de man die haar daar heeft laten zien ‘doe voor niemand de deur open’. Je weet al dat ze het zal doen en het zal niet goed aflopen. Het grootste probleem was het gebrek aan projectie van de performers: soms nauwelijks hoorbaar, waardoor het moeilijk te volgen was. Misschien was dit de reden waarom ik me onzeker voelde over het einde, dat enige echte finesse ontbeerde, met wending na wending die niet helemaal aansloeg. Maar anderen genoten er duidelijk meer van, want aan het einde van de avond stond hij op de derde plaats.

Acht poten. Acht armen door Jane Morris bracht ons in een heel andere richting. Praten over octopussen, spinnen en ‘s avonds laat in het donker naar huis lopen, creëerde een landschap voor gedachten over geweld tegen vrouwen. Allemaal heel abstract maar zeker het opnemen waard. In slechts tien minuten toonde het een prachtig schrijven dat meer aanvoelde als een introductie dan als een volledig stuk. Deze zou zeker ergens anders leven kunnen zien.

Ze komen van Rachel O’Neill bracht ons terug naar meer traditionele horror; een stel dat zich op kerstavond klaarmaakt om naar bed te gaan, ruzie maakt over de naderende komst van oma voor het avondeten, en hoe ze altijd hints geeft dat ze nog geen kinderen hebben. Goed geschreven en uitgevoerd, het had een mooie subtiliteit, plus een einde dat volkomen onverwacht was.

Ben Whitehead‘s De zuster vanbinnen vervoerde ons naar Victoriaanse verhalen vertellen. Whitehead verscheen in zijn witte laken en zag eruit als een klassieke Scooby Doo-schurk, tot groot vermaak van het publiek. Het bleek een prachtig gesponnen garen in rijmende coupletten te zijn. Zeker, hij kreeg de meeste lach van de avond met zijn optreden, maar toen het verhaal zijn gruwelijke conclusie bereikte, waren we allemaal gegrepen. Een waardige tweede plaats was in aantocht.

Het waren de laatste twee stukken van de avond die aanvoelden als de echte horrorhoogtepunten. Tooting Bed Asiel door Rachel Bellman volgde ook een traditionele horrorverhaalroute; een vrouw betrekt een flat die is gebouwd op de plaats van het oude ziekenhuis, en al snel ziet ze spookachtige verschijningen. Het sceptische vriendje draagt ​​bij aan de spanning, vooral wanneer hij hen ook begint te zien. Het is een mooi spel op het klassieke spookverhaal, eindigend met een prachtige uitbetaling.

Maar het is Freddie Valdosta‘s Knop om zetten dat bleek niet alleen mijn hoogtepunt te zijn, maar blijkbaar dat van vele anderen, want het werd verkozen tot beste van de avond. Het is een spel vol spanning als we getuige zijn van John, helemaal alleen met wat zijn innerlijke stem hem lijkt te bevelen dingen te doen. In het begin is het een vrij eenvoudige opdracht om de lamp aan en uit te zetten, maar al snel wordt het veel sinister. Prachtig uitgevoerd door Freddie Gilbraith en Oscar Kroon (hoewel één gewoon een stem is) levert het een absolute gut punch aan het einde, spelend op ideeën van OCS en angsten.

Het blijkt allemaal een prachtige avond te worden om een ​​aantal geweldige nieuwe talenten te zien. Het is ook goed om te zien hoe horror een uitje krijgt buiten Halloween. Er is geen reden om aan te nemen dat veel van deze shows niet hun eigen slots in de schema’s van 2022 zouden kunnen beheersen. Voor nu hoor ik nog steeds die stem die me beveelt dat ik mijn lamp zeven keer aan en uit doe en ik kan je vertellen, ik word er gek van!

Shows geschreven door: Sarah Hamilton, Jane Morris, Rachel O’Neill, Ben Whitehead, Freddie Valdosta, Rachel Bellman
Avond geproduceerd door: Harpy Productions en Danse Macabre Productions

The Fright Before Christmas was maar één nacht te zien in The Space.By admin