Sat. May 21st, 2022Het is altijd geweldig om een ​​show te zien die vriendschap en vriendelijkheid viert, maar vooral met Kerstmis. The Storm Whale is zo’n productie en biedt een heerlijk hartverwarmende bewerking van de populaire prentenboeken van Benji Davies. Een volwassen Flo vertelt het verhaal van Noi, een jongen die aan het strand woont. Terwijl zijn vader elke dag aan het vissen is, brengt Noi zijn tijd grotendeels door met hun zes katten en op zoek naar schatten aan de kust. Maar op een dag, na een storm, vindt hij een babywalvis op het strand en redt hem. Tijd doorbrengen…

BeoordelingExcellent

In de kilte van de winter wikkelt deze visueel heerlijke en hartverwarmende show comfort om je heen als een warme handdoek recht uit de droger. Het is een perfecte traktatie voor Kerstmis.

Gebruikersbeoordeling: 4.75 ( 1 stemmen)

Het is altijd geweldig om een ​​show te zien die vriendschap en vriendelijkheid viert, maar vooral met Kerstmis. De stormwalvis is zo’n productie, met een heerlijk hartverwarmende bewerking van de populaire prentenboeken van Benji Davies.

Een volwassen Flo vertelt het verhaal van Noi, een jongen die aan het strand woont. Terwijl zijn vader elke dag aan het vissen is, brengt Noi zijn tijd grotendeels door met hun zes katten en op zoek naar schatten aan de kust. Maar op een dag, na een storm, vindt hij een babywalvis op het strand en redt hem. Als je tijd doorbrengt met praten met het wezen, wordt het duidelijk dat Noi zich eenzaam voelt. Later wordt zijn goedhartigheid jegens de walvis terugbetaald, en zijn avontuur leidt hem ertoe een nieuwe vriend te maken.

Deze charmante voorstelling hult het publiek in een opwindend zintuiglijke wereld. Het prachtige visuele palet van Lydia Denno‘s ontwerp is delicaat, maar wordt opgetild door spatten van primaire kleur, waardoor de stijl van de boeken perfect wordt weergegeven. We worden gekalmeerd door het geluid van beukende golven en huilende zeevogels, en onze fantasie wordt aangevuurd als verrukkelijke poppenmeeuwen over het podium vliegen. De fabelachtig lyrische taal van de vertelling roept de geur van zeelucht en het gevoel van de verkwikkende wind op, dus we worden omarmd in een totaal meeslepende ervaring. Dit is een veilige ruimte om ideeën over isolatie, eenzaamheid en Noi’s relaties met anderen en de natuurlijke wereld te bespreken.

Fantastisch gechoreografeerde beweging, bedacht door Hayley Del Harrison, verbetert de eenvoudige verhaalvertelling en laat kleine toeschouwers giechelen terwijl de personages hun acties versnellen. Slim tot de verbeelding sprekende muziek en liedjes van Julian Butler overbrug de gevarieerde scènes en zorg ervoor dat ze moeiteloos in elkaar overvloeien. Hij plaatst ons stevig op het strand, vaak met een vleugje vrolijke, energieke zeemansliederen die je doen meeklappen, maar op een gegeven moment wat subtieler met Händels Water Music, wat een leuke touch is voor een show over een walvis.

Keith Frederick‘s poppen zijn werkelijk verrukkelijk, prachtig gemaakt en zien eruit alsof ze rechtstreeks van de pagina zijn gestapt. Sandwich de kat is heel schattig en leuk, maar het is het slimme gebruik van een kleine Noi op het ijs die de grootste dramatische impact heeft. De plotselinge schaalverschuiving legt op indrukwekkende wijze de kwetsbaarheid en kwetsbaarheid van de jongen bloot, waardoor het gemakkelijker wordt om zijn gevaar te begrijpen, terwijl hij krimpt en de harde wereld om hem heen zich uitbreidt. Door zijn fysieke vorm terug te geven aan een mens, is het zijn eerlijke relatie met zijn vader die zijn angst overwint: een tastbare boodschap die liefde kan helen.

De cast brengt een geweldige vitaliteit in de show. als Flo, Géhane Strehler‘s vertelling is ongehaast en rustgevend; een heerlijk geruststellend decor voor het avontuur. En als ik niet beter zou weten zou ik dat zweren Nix Wood is een kleine jongen, met haar verbazingwekkende fysieke prestaties als Noi die de onhandigheid en nieuwsgierige aard van het kind volledig inkapselt. Julian Hoult terwijl de vader briljant grappige momenten creëert, maar ze in evenwicht houdt met ouderlijke wijsheid, en overtuigend laat zien dat het oké is voor volwassenen om toe te geven dat ze niet altijd gelijk hebben over alles.

Er valt niet veel aan te merken op deze show, maar ik zou me kunnen afvragen waarom de cast moest worden gemicroniseerd, vooral in zo’n intieme ruimte, en terwijl hij een levendige buitenwereld oproept. Het leek een vleugje kunstmatigheid toe te voegen die enigszins afbreuk deed aan de setting.

Dat kleine minpuntje terzijde, dit is een charmante en zeer plezierige productie. Het behandelt bekende kinderproblemen met duidelijkheid en eenvoud, en biedt geruststellende geruststelling. De stormwalvis is absoluut de perfecte kersttraktatie voor een jong publiek; een vrolijk verhaal met fantastisch poppenspel, overal gelach en muziek waarvan je met je voeten tikt.

Geschreven en geregisseerd door Matt Aston
Ontworpen door Lydia Denno
Verlichting ontworpen door Jason Salvin
Componist / Muzikaal Directeur Julian Butler
Gechoreografeerd door Hayley Del Harrison
Marionettenregie door Sue Dacre
Marionetten gemaakt door Keith Frederick

The Storm Whale speelt t/m 30 januari in The Little Angel Theatre. Meer informatie en reserveren via onderstaande link.By admin