Mon. May 16th, 2022


RZA heeft de krachten gebundeld met de rapgroep Flatbush Zombies uit Brooklyn voor een nieuw nummer genaamd “Plug Addicts”. Het komt met een muziekvideo geïnspireerd op de films van Quentin Tarantino. “Plug Addicts” is de eerste van twee singles van RZA en Flatbush Zombies. Een track met de titel “Quentin Tarantino”, geproduceerd door RZA en Prince Paul, volgt op 17 december. Bekijk hieronder de visual van de door RZA geproduceerde “Plug Addicts”.

De clip “Plug Addicts” werd geregisseerd door John Tashiro en opgenomen in een verlaten theater in het centrum van Los Angeles. Het knipoogt naar Tarantino’s cultklassieker uit 1992 Reservoir Honden. Over de samenwerkingstrack zei RZA in persmateriaal: “Ik heb de Flatbush Zombies al een tijdje op het oog. Hun stijl van donkere hiphop-lyriek doet denken aan mijn dagen in de Gravediggaz. Dit soort samenwerking was te laat.”

Erick de architect van Flatbush Zombies heeft toegevoegd:

In veel opzichten zag ik RZA in mezelf, als medeproducent/artiest. Op dit moment schrijven we samen geschiedenis. De muziek die hij in de loop van zijn carrière heeft gemaakt, had veel te maken met waarom ik in de eerste plaats muziek wilde maken, het is mooi om te zien dat deze dingen de cirkel rond zijn.

Vorig jaar bracht Flatbush Zombies een EP uit genaamd Nu meer dan ooit, waarmee ze hun eerste officiële release sinds 2018 markeren Vakantie in de hel. Ze hebben ook een single uitgebracht genaamd “Afterlife”, geproduceerd door James Blake. Het kwam met een door Arnaud Bresson geregisseerd beeld dat voorafgaand aan de pandemie in Parijs werd gefilmd.

Lees meer over het nummer “Bounce” van Flatbush Zombies in “Exploring Hip-Hop’s Love Affair With Bape.”

By admin