Mon. May 16th, 2022


Danny Elfman – “Wat is dit?”

Tim Burton’s De nachtmerrie voor Kerstmis kwam uit in 1993. Het is een stop-motion geanimeerde musical, met muziek van de legendarische componist Danny Elfman. Hij won Emmy’s, een Grammy en werd genomineerd voor vier Oscars. Zijn werk omvat de muziek voor Tim Burton’s Batman films, Sam Raimi’s Spider Man films, Good Will Hunting, en het thema om De Simpsons. Van 1979 tot 1995 was hij de zanger en songwriter in de band Oingo Boingo. Dit jaar bracht hij uit Grote puinhoop, zijn eerste solo-album in 37 jaar.

The Nightmare Before Christmas speelt zich af in een wereld waar verschillende feestdagen allemaal hun eigen rijk hebben. En het verhaal gaat over Jack Skellington, de leider van Halloweentown, een plaats waar het altijd Halloween is, en Halloween is alles wat ze kennen, en Jack is er een beetje moe van geworden. Maar dan ontdekt Jack een portaal naar Christmastown, met sneeuw en de kerstman en alles wat met Kerstmis te maken heeft. Het lied “Wat is dit?” vindt plaats op dat moment van ontdekking. In deze aflevering vertelt Danny Elfman hoe het allemaal samenkwam, en hoe het schrijven en zingen van dit lied voor Jack Skellington uiteindelijk een diepe verbinding met zijn eigen leven kreeg.

Je kunt “What’s This?” kopen of streamen. hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Steve Bartek, orkestrator
Pee-wee’s grote avontuur
Keversap
Edward Sciccorhands
Celesta, instrument
Tsjaikovski – “De Notenkraker”, ballet
Gilbert en Sullivan – “Ik ben het model van een moderne generaal-majoor”By admin