Mon. May 16th, 2022


Kerstmis was erg aardig voor Spider-Man: Geen weg naar huis terwijl de film in het tweede weekend mijlpalen bleef verpletteren en de eerste plaats aan de kassa behield. Zing 2 is erin geslaagd indruk te maken bij gezinnen en heeft solide exitpolls van bioscoopbezoekers, terwijl iedereen zich zorgen zou moeten maken over de prestaties van de matrix opstandingen en De man van de koning.

Spider-Man: Geen weg naar huis een brutowinst van $ 81,5 miljoen in het weekend, wat een daling van 69% betekende ten opzichte van het driedaagse totaal van afgelopen weekend. De procentuele daling is een non-factor omdat de film sinds de release dagelijks als een weekendspeler presteert. De film verdiende het op twee na meest winstgevende kerstdagtotaal met $ 31,7 miljoen, wat daarna komt De kracht ontwaakt ($ 49,3 miljoen) en Rise of Skywalker ($ 32,1 miljoen). Sommigen hadden misschien een hogere brutowinst op eerste kerstdag verwacht, maar de daling op zaterdag van dit jaar zorgde voor een beetje inactiviteit, omdat de meeste gezinnen pas na het eten naar de film zouden gaan. Het feit dat Geen weg naar huis dit totaal heeft gegenereerd op een dag dat Kerstmis op een zaterdag valt, is eigenlijk best indrukwekkend. Het grote nieuws is dat Spider-Man: Geen weg naar huis heeft een enorm binnenlands totaal van $ 467,7 miljoen gegenereerd in twee weken na release en er is meer geld te verdienen terwijl we het nieuwe jaar ingaan. Wereldwijd heeft de film $ 1,05 miljard opgebracht, wat het de eerste film van het COVID-tijdperk maakt die de mijlpaal van miljard dollar bereikt.

Debuteren in de tweede is Zing 2 met een driedaags brutobedrag van $ 23,7 miljoen en een vijfdaags totaal van $ 41 miljoen. Hoewel dit lager is dan de opening van de eerste film in dezelfde periode, is dit een solide vertoning omdat het laat zien dat ouders bereid waren hun kinderen mee te nemen naar de film ondanks de stijgende COVID-gevallen. Wat is bemoedigend voor? Zing 2 is dat de exitpolling voor de film van bioscoopbezoekers uitstekend is en dat het een zeldzame “A+” CinemaScore heeft gekregen van het publiek op de openingsdag. Nu de school uit is en er waarschijnlijk meer zaken op hun pad komen, Zing 2 zal zichzelf in redelijk goede vorm bevinden, aangezien het waarschijnlijk de film zal zijn die het dichtst in de buurt komt van het handhaven van zichzelf in de nasleep van Spider-Man: Geen weg naar huis.

De box office wordt zorgwekkend als we kijken naar het nummer drie debuut van De Matrix-opstandingen. De vierde film van de franchise bracht slechts $ 12 miljoen op over drie dagen en $ 22,5 miljoen over vijf. Dit is ruim onder het vijfdaagse trackingtotaal van $ 40 miljoen + waar de film naar keek op weg naar het weekend en er zijn hier tekenen dat het erg moeilijk zal worden voor de film om te herstellen van zijn trage start. De film kreeg een “B-” CinemaScore waaruit blijkt dat fans duidelijk verdeeld zijn over de kwaliteit van de film en dan is er nog de HBO Max-factor. De film is ook beschikbaar op het streamingplatform en dat snijdt meer dan waarschijnlijk in zijn theatrale kijk. Opgemerkt moet worden dat het totaal van drie voor de Warner Bros.-film lager is dan de 16,7 miljoen dollar die Wonder Woman 1984 in december vorig jaar heeft opgenomen en dat de release van Warner Bros. markten van New York City en Los Angeles. Er zal hier wat geld verloren gaan en de industrie zal aandacht besteden aan eventuele gegevens die zijn vrijgegeven over de prestaties op HBO Max om te zien of dat een deel van het bloeden zal helpen. Overzee, De Matrix-opstandingen haalde $ 35 miljoen op uit 78 markten en brengt zijn wereldwijde opbrengst op $ 69,8 miljoen.

Debuut in de vierde is een andere matte artiest in De man van de koning. De vaak vertraagde prequel bracht slechts $ 6,3 miljoen op over drie dagen en $ 10 miljoen over vijf. Dit is ruim onder de trackingcijfers van $ 20 miljoen over vijf dagen en het was al vroeg duidelijk dat de film in de problemen zat. De brutowinst voor de eerste twee dagen van release was lager dan verwacht en dat ging het hele weekend door. Ik kan me alleen maar voorstellen dat er niet genoeg belangstelling voor de film was en het is niet alsof bioscoopbezoekers niet op de hoogte waren van het bestaan ​​ervan. Advertenties voor de film zijn de afgelopen twee jaar actief geweest omdat de film vanwege de pandemie verschillende vertragingen opliep. Misschien hadden bioscoopbezoekers het gevoel dat ze al zagen wat ze ervan moesten zien. De film verdiende een “B+” CinemaScore, wat niet verschrikkelijk is, maar het geeft ook niet aan dat er een golf van goede mond-tot-mondreclame zijn kant op komt. In het buitenland haalde de film $ 6,9 miljoen op van 7 internationale markten, wat de wereldwijde opbrengst op $ 16,9 miljoen brengt.

Afronding van de top vijf is Amerikaanse Underdog die in de eerste twee dagen $ 6,2 miljoen opbracht. Dit is precies de uitkomst waar Lionsgate op hoopte, aangezien de op geloof gebaseerde release goed speelde voor zijn doelgroep en waarschijnlijk profiteerde van die feestvreugde van bioscoopbezoekers. De film verdiende ook een “A+” CinemaScore, dus we kunnen deze week wat gestage mond-tot-mondreclame en benen uit de film zien.

Wat zijn JOUW gedachten over de box office resultaten van dit weekend?

By admin