Sat. May 21st, 2022


Met zijn nieuwste release, Subtronica zet de toon voor zijn langverwachte debuutalbum, Fractals.

‘Spacetime’, nu in eigen beheer van de producer Cyclops-opnamen, bouwt zacht op met onverwachte, melodische flair en opvallende zang van NEVVE. Weelderige synths worden al snel ingehaald door thrashende wubs, die het beste van twee werelden bieden – zwellen van emotie voordat ze in zware dubstep-sequenties terechtkomen.

Subtronics legt uit dat het nummer “oorspronkelijk ‘Las Vegas VIP’ heette, daarna ‘Okeechobee WIP’ en op een gegeven moment ‘Sparkles’. Kortom, er zijn minstens 5 verschillende versies van het nummer, terwijl mijn andere nummer ‘OPUS’ in 3 uur klaar was.’”

Hij voegt eraan toe: “’Spacetime’ heeft twee volledige jaren geduurd en ik realiseerde me door het proces dat er een groot deel van mij is dat dol is op het schrijven van anthemische, emotionele muziek. Het zou op dit moment een van mijn favoriete onderdelen van songwriting kunnen zijn, of in ieder geval het meest bevredigende, en ik was in staat om erachter te komen hoe ik mijn geluid kon vertalen naar
naar zo’n groter gevoelsuniversum.”

Er is nog veel meer waar dit vandaan kwam, met het debuutalbum van Subtronics dat volgende maand uitkomt.

Luister en pre-save hier!

Subtronica – Ruimtetijd (ft. NEVVE)

Stream/download “Spacetime” – outnow.io/t/subtronicsspacetime
Pre-save ‘Fractals’ – presave.io/t/fractals

By admin