Mon. May 16th, 2022


Seizoen twee begint met een ongelooflijke belofte, niet in de laatste plaats omdat het de chronologische en verhalende spelkunst van seizoen één weggooit en een verhaal op een meer traditionele manier vertelt. Veel seizoen twee lijkt traditioneler, hoewel de show vaak op zijn best is wanneer de weliswaar indrukwekkende ontwerpelementen surrealistisch en vreemd mogen zijn. Een deel van het ontwerp van de wezens hier is opmerkelijk, en de show kan op zijn grote momenten tot leven komen, vooral wanneer zwaarden zwaaien naar monsters die je nog nooit eerder hebt gezien.

De chaos die seizoen één eindigde, bracht uiteindelijk Geralt of Rivia (Henry Cavill) samen met prinses Ciri (Freya Allan), wat de rol van de eerste dit jaar een beetje verschuift, waardoor hij minder een broeierige zwerver en meer een vaderfiguur wordt. De eerste aflevering, “A Grain of Truth”, is misschien wel mijn favoriet tot nu toe omdat het zo gefocust is en afhankelijk is van de ontwerpelementen die hier het beste werken. Geralt en Ciri zitten vast in een herenhuis met een vriendelijk wezen, maar zowel hij als de omgeving verbergen een duister geheim. Gefocust op het vertellen van verhalen en bijna gotisch in zijn ontwerp, is het een zelfverzekerd, bijna op zichzelf staand verhaal dat thema’s voor het seizoen opzet, herinnert aan de duisternis van dit programma en Cavill en Allan een aantal aardige karakterbeats geeft. Helaas duurt dat vertrouwen niet lang.

Na de première belanden Geralt en Ciri op een plaats genaamd Kaer Morhen, een buitenpost van de Witcher waar de prinses leert voor zichzelf te zorgen terwijl wezens de omtrek besluipen. De besneeuwde ruïnes van Kaer Morhen zorgen voor een prachtige setting – de art direction van de show is onmiskenbaar en presenteert locaties die aanvoelen als degene die ik gretig heb verkend in “The Witcher 3”, een van de beste games aller tijden. Er wordt echter ook veel gepraat bij Kaer Morhen – “The Witcher” worstelt constant om de dialooggestuurde scènes in evenwicht te brengen met het vooruithelpen van het plot. Het kan een vermoeiende show zijn in termen van tempo – elke afzonderlijke aflevering voelt langer aan dan het in werkelijkheid is. Op een gegeven moment moest ik een aflevering pauzeren en wist ik zeker dat ik bijna aan het einde was, gewoon op basis van hoe lang ik voelde dat ik had gekeken. Ik was 13 minuten in het uur.

By admin