Tue. May 17th, 2022


Tom Holland heeft een boodschap voor Martin Scorsese, met dank aan je vriendelijke buurt Spider-Man: stop er niet mee totdat je het geprobeerd hebt.

In het kielzog van Spider-Man: Geen weg naar huis‘s massale aankomst aan de kassa, reageerde de Marvel-ster op de overtuiging van de regisseur dat de superheldenfilms van het Marvel Cinematic Universe niet als kunst kwalificeren.

“Je kunt vragen [Martin] Scorsese ‘Zou je een Marvel-film willen maken?’ Maar hij weet niet hoe het is, want hij heeft er nog nooit een gemaakt’, beweerde Holland in een interview met The Hollywood Reporter. “Ik heb Marvel-films gemaakt en ik heb ook films gemaakt die in de wereld van de Oscars in het geding zijn geweest, en het enige verschil is dat de ene veel duurder is dan de andere. Maar de manier waarop ik het personage afbreek, de manier waarop de regisseur de boog van het verhaal en de personages uittekent – het is allemaal hetzelfde, alleen op een andere schaal gedaan. Dus ik denk wel dat het echte kunst is.”

Hij vervolgde: “Als je deze films maakt, weet je dat, goed of slecht, miljoenen mensen ze zullen zien, terwijl wanneer je een kleine indiefilm maakt, als het niet erg goed is, niemand het zal kijken, dus het wordt geleverd met verschillende drukniveaus. Ik bedoel, je kunt het ook aan Benedict Cumberbatch of Robert Downey Jr. of Scarlett Johansson vragen – mensen die het soort films hebben gemaakt die ‘Oscar-waardig’ zijn en ook superheldenfilms hebben gemaakt – en ze zullen je vertellen dat ze hetzelfde zijn , alleen op een andere schaal. En er is minder spandex in ‘Oscar-films’.”

In het openingsweekend schoot de nieuwste Spidey threequel zich een weg naar een opbrengst van $ 260 miljoen – niet alleen het pandemie-tijdperk record in het theater, maar ook het op één na beste openingsweekend aller tijden en de bestverkochte film van 2021 in de maak. Het succes van Geen weg naar huis sindsdien is het niet vertraagd, want in het weekend overschreed het wereldwijd $ 1 miljard.

Hierna speelt Holland de hoofdrol in de verfilming van videogames op groot scherm niet in kaart gebracht naast Mark Wahlberg, die op 18 februari in première gaat. Ondertussen omvatten de aankomende projecten van Scorsese de belachelijk met sterren bezaaide Moordenaars van de Bloemenmaan en Apple’s nog titelloze Grateful Dead biopic met Jonah Hill als Jerry Garcia.By admin