Mon. May 16th, 2022Toni Cornell, dochter van wijlen Chris Cornell, speelde een emotionele versie van “Nothing Compares 2 U” op The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol op donderdagavond (16 december).

Het nummer, geschreven door Prince en beroemd gemaakt door Sinead O’Connor, vraagt ​​om immens vocaal talent. Toni behandelt het met gratie op Vallen op, het raken van stijgende hoge noten net als haar vader. Ze wordt begeleid door een weelderig arrangement van akoestische gitaar en strijkers.

“Nothing Compares 2 U” heeft een diepe geschiedenis met de Cornells. Chris deelde aanvankelijk zijn cover van de ballad nadat Prince in 2016 was overleden. “Het heeft een tijdloze relevantie voor mij en praktisch iedereen die ik ken”, zei Chris over het nummer.

Later, op Vaderdag 2018, zou Toni een versie delen die samen met haar vader is opgenomen, een jaar na zijn tragische overlijden in 2017.

Chris’ cover van “Nothing Compares 2 U” werd onlangs genomineerd voor de 2022 Grammy Award voor Best Rock Performance nadat hij was opgenomen op de postume compilatie, Niemand zingt meer zoals jij, Vol. 1, uitgebracht in december 2020.

Zangtalent van wereldformaat zit duidelijk in de familie. De Vallen op optreden is niet de eerste keer dat Toni ons omver heeft geblazen. Eerder nam ze Pearl Jam’s “Black” en Temple of the Dog’s “Hunger Strike” op zich, het bewijs dat ze ook voor grunge kan gaan. En haar oudere halfzus, Lily Cornell, is ook een begenadigd zangeres, die een jaar geleden “Black Gives Way to Blue” uitvoerde tijdens een eerbetoon aan Alice in Chains.

Kijk hoe Toni Cornell “Nothing Compares 2 U” uitvoert op The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol onderstaand.By admin