Tue. May 17th, 2022


Nou Schmoes, nu 2021 eindelijk ten einde loopt, kijken we terug op een jaar dat anders is dan alle andere in ons leven. Dankzij COVID-19 haalde een beperkt aantal films het grote scherm. Met films die overal debuteerden, van drive-ins tot streamingdiensten, vond de bioscoop nog steeds een manier om ons vanuit het comfort van onze huizen te vermaken. Het valt nog te bezien wat 2021 zal brengen, maar als er één ding zeker is, zijn er altijd films die zowel door critici als fans sterk worden over- en onderschat. Als de onpopulaire opinieman vond ik dat het alleen maar passend was om mijn lijst met films uit te geven waarvan ik vond dat de massa het bij het verkeerde eind had. Sommige hiervan zullen je misschien choqueren en andere zullen je misschien kwaad maken, maar dit is mijn eerlijk-tot-goed perspectief van de films van 2021. Als je het niet eens bent met een van de keuzes, geef dan je eigen mening in de talkback hieronder (red.: wees aardig!). De enige mening die er echt toe doet, is die van jou, ik ben hier alleen om de mijne te delen.

5. De groene ridder

David Lowery is in korte tijd een van de meest intrigerende filmmakers van vandaag de dag geworden. Van Piet’s Draak naar EEN Spook verhaal, Lowery weet fantastische verhalen te pakken en ze een duidelijk randje te geven. Zijn kijk op het legendarische Arthur-verhaal van Sir Gawain en The Green Knight is een visueel verbluffend geniaal werk dat lang niet genoeg mensen hebben gezien. Te vroeg uitgebracht om buzz te krijgen voor de Oscars en lang niet in genoeg theaters, dit is misschien wel het beste werk van het maken van fantasiefilms sinds Lord of the Rings.

4. Eeuwigen

Marvel Studios faalt nooit en 2021 zag een hoop materiaal van hen. Hoewel ik vind dat de projecten op het kleine scherm bij Disney+ beter waren dan de uitjes op het grote scherm, Eeuwigen was veel beter dan ik had verwacht. Een teamfilm maar niet De Wrekers, een oorsprongsverhaal maar anders dan alle andere in de MCU, en een universum-veranderend concept dat niet leunde op het Multiversum, Eeuwigen gaf ons misschien wel de best geregisseerde stripfilm van iemand anders dan Christopher Nolan of The Russos. Mooi, resonerend en een geweldige toegang tot een nieuwe hoek van het Marvel Cinematic Universe.

3. Oud

M. Night Shyamalan ging van de volgende Spielberg en Hitchcock naar een schulp van zijn vroegere roem. Na een reeks bommen sloeg Shyamalan op reset en heeft sindsdien meerdere solide uitstapjes gemaakt. Met zijn uitstekende show Bediende Shyamalan, uitgezonden op AppleTV+, gebruikte een aantal nieuwe trucs om dit horrorverhaal over een strand en dodelijk ouder worden te maken. Deze film verlegt de grenzen van wat een PG-13-horrorfilm kan laten zien en zal je nog lang bijblijven nadat deze is afgelopen.

2. Herinnering

Deze film kwam en ging met nauwelijks enige erkenning en heel veel rotzooi van critici. De op noir geïnspireerde sci-fi-film van Hugh Jackman is veel meer romantiek en drama dan actie, maar het is ook een intelligent en complex verhaal. Afkomstig uit Westworld co-creator Lisa Joy in haar regiedebuut, Reminiscence heeft een geweldige cast die ook Thandiwe Newton en Rebecca Ferguson omvat, evenals een zwoele score en een duidelijke visuele flair. Het deed me erg denken aan Blade Runner 2049 en dat is veel lof.

1. Zwarte weduwe

Na een lange vertraging, Zwarte weduwe eindelijk aangekomen op Disney+. Terwijl velen vocaal klaagden dat het niet jaren eerder was uitgebracht omdat het wat te laat aanvoelde, was Scarlett Johansson’s zwanenzang als Natasha Romanov alles waar ik op had gehoopt. Grappig, boordevol actie en niet afhankelijk van de MCU als geheel, deze film had gemakkelijk een op zichzelf staande franchise kunnen beginnen. Op zijn minst ben ik dol op de toevoegingen van Florence Pugh, Rachel Weisz en David Harbor aan de MCU, omdat ze alle drie prachtige creaties zijn en meer schermtijd zouden moeten zien. Het is misschien moeilijk om deze film ondergewaardeerd te noemen, maar naast het feit dat we hem niet hoog in het vaandel hebben staan Spider-Man: Geen weg naar huis of op zijn minst Kapitein Amerika: De Winter Soldaat is een schande.

Laat ons uw mening over onze top vijf weten in de reacties hieronder. Voel je vrij om ook je meest onderschatte films van 2021 te delen!

By admin