Tue. May 17th, 2022


Deze week delen we eerbetoon aan alle winnaars van de Dance Magazine Award 2021. Ga voor tickets voor onze hybride ceremonie die op 6 december plaatsvindt naar dancemediafoundation.org.

Een samenwerking tussen Dans Tijdschrift en de Harkness Foundation for Dance, erkennen de Harkness Promise Awards choreografen in hun eerste decennium van professionele presentatie van hun werk. De netto-opbrengst van de Dance Magazine Awards-ceremonie financiert de Harkness Promise Awards, waaronder een onbeperkte subsidie ​​van $ 5.000, samen met 40 uur studioruimte en doorlopend mentorschap met Joan Finkelstein, de uitvoerend directeur van de Harkness Foundation. De winnaars van dit jaar, Alethea Pace en Yin Yue, zullen te zien zijn op een gezamenlijke avond als onderdeel van het Works & Process-seizoen 2022.

Alethea Pace creëert diep meeslepende multimediawerken. Haar creatieve praktijk is gebaseerd op belichaamde kennis, collectief geheugen en historische studie met behulp van een hybride van bewegingsvormen, variërend van hedendaagse moderne dans tot dansen van de Afrikaanse diaspora. Haar werk brengt sociale rechtvaardigheidskwesties rond geschiedenis, identiteit en geografie aan de orde, verheft de verhalen van zwarte en bruine gemeenschappen en verzet zich tegen pogingen om gemarginaliseerde lichamen uit te wissen. Als echte kunstenaar-burger creëert ze ruimtes waar het denkbeeldige ‘wij’ wordt getransformeerd in een echt ‘wij’ als een instrument van activisme.

Yin Yue, artistiek directeur van YY Dance Company in New York City, heeft de fysieke mogelijkheden van dans uitgebreid door FoCo Technique te creëren, een innovatieve benadering van beweging die ballet, hedendaagse moderne dans en Chinese klassieke en volksvormen vermengt. De techniek, uitgestrekt uitgestrekt, vloeiend pulserend en aards geaard, ondersteunt haar zeer kinetische, volle choreografie.

Meedoen Dans Tijdschrift bij het vieren van Alethea Pace en Yin Yue tijdens de Dance Magazine Awards-ceremonie van 6 december. Tickets zijn nu hier verkrijgbaar.

By admin