Mon. May 16th, 2022


THEATER

Als Drew Reeves een professor was in plaats van een acteur die Ebenezer Scrooge speelde, zou hij jaren geleden een vaste aanstelling hebben gekregen. Reeves heeft de hoofdrol vastgehouden in Een kerstlied elk jaar sinds 2005 bij Shakespeare Tavern Speelhuis (behalve de productie van 2020, die werd geannuleerd vanwege de pandemie). In KunstATLIn een interview met vier acteurs die dit seizoen Scrooge in de stad speelden, zei Reeves over de veeleisende rol: “Dit verhaal is het verhaal van iemand die een dieptepunt bereikt door een psychische aandoening, door verslaving, door verdriet. De enige manier om te herstellen is door je verleden onder ogen te zien, te leren leven in het heden en te begrijpen dat de toekomst voor ons allemaal hetzelfde is. Het gaat erom hoe we hebben geleefd. Dat is voor mij een schot in de roos.” Dickens zou hebben gezegd: “Bravo!” Tot en met 23 december. Bewijs van vaccinatie en maskers vereist.

::

Niet elke show dit kerstseizoen heeft een Scrooge of Santa. Synchroniciteit Theater’s nieuwe productie van Wonderland: Alice’s rock-‘n-roll-avontuur neemt Lewis Carrolls trippy-koortsdroom van een verhaal en “biedt wat voelt als een garagerockconcert voor tweens”, schreef criticus Benjamin Carr in zijn KunstATL beoordeling. “De sfeer is leuk, spontaan en een beetje gammel en ongepolijst.” Tot en met 2 januari. Maskers en bewijs van vaccinatie of een negatieve Covid-test afgenomen binnen 72 uur vereist.

::

Als je wat kerkwaardig zingen en wiegen wilt met je vakantietheater, Black Nativity: een kerstervaring met gospelmuziek levert. Dit is je laatste kans om te vangen Dominion Entertainment Group’s geestverruimende productie, die, passend genoeg, op zondag sluit. De geliefde, door Langston Hughes geschreven hervertelling van het kerstverhaal van de baby-in-een-kribbe, waarin gospelmuziek en dans zijn verwerkt, bevindt zich in het Ferst Center for the Arts van Georgia Tech. Geen Covid-protocollen; maskers worden aanbevolen.

::

MUZIEK

The King’s Singers geef een vakantieconcert zondag om 15.00 uur in Spivey Hall aan de Clayton State University. De gerenommeerde a capella-groep uit Groot-Brittannië werd opgericht in 1968 en keert voor het eerst terug naar de Verenigde Staten sinds het begin van de pandemie. De groep zal selecties uitvoeren van hun nieuwste album, Kerstliederen met The King’s Singers, waaronder hedendaagse stukken en oude kerstliederen. Maskers worden aangemoedigd, maar zijn niet verplicht. Kaarten beginnen bij $ 50.

::

De Trey Clegg Singers presenteert zijn zesde jaarlijkse vakantieconcert zondag om 18.00 uur om First Baptist Church of Decatur. Het multiculturele koor zingt onder meer Händel en Britten, plus stukken met roots in gospel, jazz en hiphop. Het koor werd opgericht in 2016 en staat gepland voor volgend jaar in Carnegie Hall onder leiding van David Morrow, de dirigent van de Morehouse College Glee Club. Kaarten kosten 30 dollar. Bewijs van vaccinatie en maskers zijn vereist.

::

Pianist Joe Alterman (linksboven), de inwoner van Atlanta die wordt beschouwd als een van de beste van de nieuwe generatie jazzmuzikanten, treedt op met de legendarische saxofonist Houston Persoon (rechtsboven) op donderdag om 20.00 uur in het Byers Theatre in City Springs. Alterman en zijn trio hebben zojuist een live album uitgebracht, De ondersteboven, dat werd opgenomen in de beroemde jazzclub Birdland in New York City. Person is een van de groten van de saxofoon en trad naast zijn solobands op met Ron Carter, Lena Horne, Grant Green en Horace Silver. Kaarten beginnen bij $ 45. Maskers worden sterk aanbevolen en er zullen temperatuurcontroles zijn voor leden van het publiek.

::

DANS

De dansfilm Brieven van een artiest is een van die ‘we moesten draaien’-projecten die in 2020 samenkwamen tijdens de shutdown. Gemaakt door Admix Project oprichter en regisseur Rachel Truitt en dansartiesten, het gaat in première Zaterdag met twee persoonlijke vertoningen in de Centrum voor windmolenkunst en zal vanaf maandag virtueel beschikbaar zijn. $30 en $40 in persoon om 17.00 uur en 20.00 uur vertoningen. $ 15 voor virtuele pas. Maskers vereist.

::

Choreograaf-componist-artiest Xavier Lewis (hierboven) zal optreden in Atlanta Contemporary’s galeries op donderdag ter ondersteuning van zijn tentoonstelling De angst van het proletariaat. Een discussie over de installatie, die loopt tot en met 9 januari, volgt. 19.00 uur Een bar met alleen tegoed is beschikbaar voor klanten ouder dan 21 jaar. Maskers binnen verplicht, buiten optioneel.

::

Balletten Stedelijke Notenkraker-ervaring 2021 brengt dit weekend sneeuw en snoep in het Legacy Theatre in Alpharetta. De bewerking van Waverly T. Lucas bevat scènes uit Auburn Avenue uit de jaren 40 en bevat ervaren bedrijfsleden Karla Tyson en Calvin Gentry. Studenten van het Youth Ensemble en senioren van het HJC Bowden Multipurpose Centre in East Point dansen als gasten in de Act I party scene als een storm. Sheila Spivey herneemt haar rol als Big Mama. Zaterdag 15.00 uur en 19.30 uur Tickets $ 41. Maskers en temperatuurcontroles vereist.

::

KUNST+ONTWERP

Kunstenaar William Downs is curator Een lege Ruimte om te vullen, een nieuwe groepsshow op Sandler Hudson Gallery. “Ik breng een groep kunstenaars samen uit de hele Verenigde Staten die ik tijdens mijn reizen heb ontmoet of die zich binnen een straal van vijf mijl van mijn leven bevinden”, schrijft hij. “Een lege ruimte is een plek waar kunstenaars voelen met hun gedachten, dromen, angsten, emoties en composities.” Van de 12 artiesten die vertegenwoordigd zijn, zijn er zeven uit Atlanta. Opent op zaterdag tot en met 15 januari. Maskers verplicht.

::

Op donderdag om 19.00 uur werkt het Southern Poverty Law Center samen met de stad Atlanta en de in Atlanta gevestigde kunstenaar Lisa Tuttle om Openbare kunst en de politiek van de herinnering aan het geconfedereerde verleden van Georgië, een virtuele paneldiscussie over de Georgische beweging voor geconfedereerde symbolen en de rol van kunst in de strijd voor sociale rechtvaardigheid. Tuttle’s recente tentoonstelling in Gallery 72, Postkoloniaal karma, behandelde kwesties zoals het Geconfedereerde gedenkteken op Stone Mountain. Panelleden zijn onder meer staatsvertegenwoordiger Billy Mitchell (D-Stone Mountain). RSVP vereist.

::

Denk aan al die seizoenen van Downton Abbey dat eindigde toen de familie Crawley Kerstmis vierde? Het is nauwelijks hetzelfde, maar Downton Abbey: de tentoonstelling is uitgedost voor de feestdagen met kerstbomen, lichten, de werken. Bezoekers hebben de mogelijkheid om te genieten van een cranberry-sterretjecocktail. Een “Holiday Treat-pakket” is van vrijdag tot en met zondag beschikbaar voor $ 56 (normaal) of $ 69 (VIP). Koop HIER je tickets. Tot en met 17 januari. Perimeter Pointe, Sandy Springs. Maskers vereist.By admin