Sat. May 21st, 2022


Nieuw jaar, nieuwe werken – hier zijn vier programma’s waar we deze maand erg naar uitkijken.

Circus ontmoet Cunningham

Gandini jongleren. Foto met dank aan Anna Arthur PR

LONDEN Wat gebeurt er als een hedendaagse circusgroep zich in het werk van Merce Cunningham? Aanwezigen van de Internationaal Mimefestival in Londen krijgen de kans om het met eigen ogen te zien met de première van Gandini jongleren‘s LEVEN, een werk geworteld in Cunninghams choreografische oeuvre gecreëerd door Sean Gandini en Kati Ylä-Hokkaa, bij Sadler’s Wells’ Lilian Baylis Studio. 12-15 januari. sadlerswells.com.

Rode herinterpreteert Raymonda

Tamara Rojo’s Raymonda voor het Engelse Nationale Ballet. Foto door Jason Bell, met dank aan ENB

LONDEN Engels Nationaal Ballet kunstdirecteur Tamara Rood maakt haar choreografisch en regiedebuut met een nieuwe draai aan Raymonda. Geïnspireerd door Florence Nightingale, verschuift Rojo de actie van de Petipa-klassieker naar de Krimoorlog, waarin de titulaire heldin verwikkeld raakt in een liefdesdriehoek terwijl ze als verpleegster dient. ENB wordt het enige in het VK gevestigde bedrijf met een full-length Raymonda in zijn repertoire bij de première, gepland voor 18-23 januari in het London Coliseum nadat de pandemie het oorspronkelijk geplande debuut stopte tijdens het seizoen 2020-21. ballet.org.uk.

Winter bij Whim W’Him

Whim W’Him’s Karl Watson en Liane Aung. Foto door Stefano Altamura, Courtesy Whim W’Him

SEATTLE Whim W’Him wedt op premières van twee jonge choreografen uit LA: recent afgestudeerde USC Glorya Kaufman School of Dance Jakevis Thomason en BODYTRAFFIC danseres Ethan Colangelo. De double bill zal debuteren in Seattle’s Cornish Playhouse, 21-22 en 28-29 januari, met extra optredens op slechts een veerboot in Vashon Center for the Arts (26 januari) en Whidbey Island Center for the Arts (27 januari). ). whimwhim.org.

Lege ruimte

Andrea Miller’s Ik kan mezelf zien. Foto door Stuart Ruckman, met dank aan Ririe-Woodbury Dance Company

ZOUT MEER STAD Ririe-Woodbury Dance Company brengt een trio nieuwe en nieuwe werken naar het Regent Street Black Box Theatre met zijn Vul de blanco in programma. In Stefanie Batten Bland‘s 2018 Kijk wie er komt eten, geïnspireerd door de Stanley Kramer-film Raad eens wie komt eten?, proberen dansers hun figuurlijke plaats in te nemen aan de letterlijke tafel van de set. De onverkorte iteratie van Andrea Miller‘s Ik kan mezelf zien maakt zijn lokale persoonlijke debuut na de première van een virtuele iteratie afgelopen voorjaar. Een nieuw werk van bedrijfsalum Jo Blake rondt het programma af, gepland voor 27-29 januari. ririewoodbury.com.

By admin