Tue. May 17th, 2022


Zes mensen werden opgenomen in het ziekenhuis na een massale schietpartij buiten een rapconcert in Eugene, Oregon op vrijdagavond (14 januari), meldt NPR. Een van de gewonde slachtoffers verkeert momenteel in kritieke toestand en wordt geopereerd. Het incident vond plaats om 21.30 uur lokale tijd op de parkeerplaats van de WOW Hall, een concertzaal en een non-profit gemeenschapscentrum in het centrum van Eugene, terwijl rappers Lil Bean en Zay Bang binnen optraden. Pitchfork heeft contact opgenomen met de politie van Eugene voor meer informatie.

In een persconferentie zei Eugene politiechef Chris Skinner dat de politie minder dan drie minuten na de schietpartij ter plaatse was. Alle zes slachtoffers hadden schotwonden opgelopen. “Wat de politie aantrof toen ze ter plaatse kwamen, is wat je precies zou verwachten als zes mensen net werden neergeschoten. Mensen proberen hier gewoon weg te komen, hun vrienden liggen op de grond, ze proberen te helpen”, zei Skinner.

“Wij geloven dat alle medewerkers en vrijwilligers veilig zijn en verantwoord zijn”, zeiden WOW Hall interim-uitvoerend directeur Deb Maher en bestuursvoorzitter Jaci Guerena in een verklaring. “Dit is ongekend in de WOW Hall.”

Geen verdachte is in hechtenis en er loopt een onderzoek. De politie heeft momenteel geen signalement van de verdachte en vraagt ​​iedereen die informatie heeft over de schietpartij of de schutter 541-682-5111 te bellen.By admin