Sat. May 21st, 2022


Het is één ding om ‘een congresbeurs te verdienen’ of ‘meester fouettés’ op je lijst met goede voornemens voor 2022 te zetten – en dat zijn zeker waardige prestaties om naar toe te werken. Maar als het streven naar zulke grote overwinningen een beetje ambitieus aanvoelt, probeer dan een paar goede voornemens toe te voegen die erop gericht zijn om simpelweg je mindset in het nieuwe jaar te verbeteren. Met andere woorden, richt je blik op positieve veranderingen die je helemaal zelf kunt maken.

Leer complimenten te accepteren

Merk je dat je complimenten bagatelliseert of afwijst? Stel dat je net een quadpirouette hebt voltooid, maar je landing had schoner kunnen zijn. Als je reactie op je dansbeesten die je aanmoedigen is om met je ogen te rollen of meteen te wijzen op wat je verkeerd hebt gedaan, overweeg dan om je gewoontes dit jaar te veranderen. Onderzoek toont aan dat het accepteren van complimenten het vermogen van je hersenen om te presteren en nieuwe vaardigheden te behouden kan verbeteren. Dus als je niet iets aardigs tegen jezelf kunt zeggen, laat dan tenminste anderen het voor je doen. En neem even de tijd om van dat trotse, volbrachte gevoel te genieten. Je verdient het!

Probeer iets nieuws

Deze resolutie is niet voor niets een klassieker. Je weet nooit of het proberen van yoga, luchtkunst of balzaal voor de eerste keer kan leiden tot een hernieuwde passie. Door je lichaam op verschillende manieren te bewegen, kun je zelfs nieuwe dimensies toevoegen aan je dansen.

“Stelen” inspiratie

Het is normaal om tijdens een dansles of auditie de kamer af te speuren en je onder de indruk te voelen van (of zelfs jaloers te zijn op) de dansers om je heen. Probeer in 2022 afgunst opnieuw als inspiratiebron te gebruiken. Onder de indruk van zijn improvisatiekunsten? Bepaal wat u specifiek opvalt en neem dit op in uw eigen keuzes. Zou je willen dat je arabeskenlijn net zo hoog was als die van haar? Gebruik die steek van jaloezie als motivatie om consequenter te rekken buiten de les.

Ruim je danstas op

Een nieuw jaar is een goed moment om fris te beginnen, toch? Laat de rommel van vorig jaar in het verleden achter door je danstas meedogenloos te ontdoen van onnodige spullen. Je 2022-zelf zal je dankbaar zijn dat je prioriteit geeft aan eenvoud.

Lees meer over dansgeschiedenis

Betaal je respect voor wiens voetsporen je danst door de dansgeschiedenis te onderzoeken. Er zijn tal van gratis online bronnen met video’s, of je kunt af en toe je normale binge-watching uitschakelen voor een documentaire. Beter nog, zet een educatieve film in de rij en kijk terwijl je je stretching-routine thuis doet. Kijken hoe de besten hun vak uitvoeren – en de geschiedenis leren kennen achter wat je in de studio doet – kan je alleen maar helpen verbeteren.

Blijf gevoed en gehydrateerd

Neem het voornemen om in 2022 geen hangry te krijgen tijdens lange repetities. Houd je energie dit jaar op peil door te leren wanneer je de hele dag moet eten. En tot slot, zorg ervoor dat je voldoende koel flessenwater bij de hand hebt in je danstas. Door je lichaam en geest gehydrateerd te houden, komt er mentale energie vrij die je beter kunt besteden aan het worden van de beste danser die je kunt zijn.

By admin