Sat. May 21st, 2022


Gedraaid metaal is een reeks games die synoniem zijn met de PlayStation-console, met verschillende succesvolle inzendingen in de franchise en nu het onderwerp van een aanstaande televisieshow. Deze auto-gevechtsserie veroverde fans met zijn vernietigende derby-achtige actie, wrede dodelijkheid en donkere humor, met als hoogtepunt zijn tweede inzending en zwart voor de meeste fans. Hoewel de games in de loop der jaren gedenkwaardige deuntjes, arena’s en eindes hebben gehad, zijn hun meest iconische elementen de voertuigen en hun handlers.

GERELATEERD: Rapport: Twisted Metal Game in ontwikkeling van Destruction AllStars Team

Elke aflevering bevat niet altijd dezelfde selectie strijders die aan het toernooi deelnemen, waardoor het bloed vers blijft. Hoewel verschillende van de voertuigen steunpilaren zijn geworden, zien ze vaak upgrades en worden verschillende operators regelmatig uitgeschakeld. Dit brengt nieuwe mensen binnen met verschillende motivaties, die allemaal het toernooi willen winnen, dus Calypso zal hun wensen inwilligen. Deze combinaties van auto’s en coureurs zijn niet alleen de personages voor het lichte verhaal; ze geven Gedraaid metaal zijn persoonlijkheid. We willen dus een paar van de beste deelnemers noemen die perfect zouden zijn voor de show of een mogelijk bijbehorende nieuwe game.

Minion

Het is onwaarschijnlijk dat er nieuwe Gedraaid metaal project wordt gemaakt zonder Sweet Tooth mee te nemen, aangezien hij bijna alle merchandising doet, dus we kunnen hem overslaan, maar Calypso kan altijd wat extra spierkracht gebruiken: voer Minion in.

Er is niet veel bekend over het verleden van Minion, als hij er al een heeft, maar sommigen speculeren dat zijn bestaan ​​nauw verweven is met Sweet Teeth, maar het is niet nodig om zo vroeg ingewikkeld te worden. Oorspronkelijk deed het wezen uit de hel zijn naam echter eer aan, en werd het gebruikt door Calypso, die zijn ziel had en jaren eerder een deel van zijn krachten nam. Dus wanneer Minion zich uiteindelijk losmaakt, zal hij boos zijn en klaar voor wraak.

De voormalige toernooikampioen is een fan van grote raketten en vlammenwerpers en kiest er soms voor om in een kolossale semi-truck rond te rollen, maar vaker in een snelle en krachtige zwarte tank. De XJ-39, ook wel de ‘Mind Tank’ genoemd, wordt verondersteld een directe link te hebben met het brein van de bestuurder, waardoor ze betere responstijden krijgen, maar waarschijnlijk ook zijn tol eisen. Zijn uiterlijk wekt angst in de harten van andere chauffeurs en dit baaspersonage zorgt voor een krachtige handhaver of boeman om de door oorlog verscheurde straten te achtervolgen.

Thumper

Pas op voor deze Impala, want de paarse lage rijder heeft de bas en de vlammen om op elke onvoorbereide uitdager te gebruiken, en laat een spoor van bloedbad en auto-onderdelen achter. Het is een felle machine ontworpen voor op straat, maar in staat om door elk oorlogsgebied te navigeren. Thumper is niet alleen een Gedraaid metaal origineel, maar een van de zwaarste voertuigen om ooit in de wedstrijd te rijden en verschijnt zelfs als een baaspersonage in een van de latere delen.

Bruce Cochrane is een vurige en imposante man met een groot pistool, vastgehouden met een jeukende trekkervinger. Zijn vrienden zijn belangrijk voor hem, net als zijn buurt, en Bruce neemt oorspronkelijk deel aan het bloedbad om het geweld uit zijn huis in South Central LA te krijgen. De inzet wordt echter verhoogd wanneer zijn vriendin wordt ontvoerd, en winnen betekent haar terugkrijgen , evenals wraak te nemen op degenen die hem persoonlijk op deze manier durfden aan te vallen. Bruce weet hoe hij moet chillen, maar niet wanneer er zaken moeten worden afgehandeld.

Schaduw

Het voertuig dat bekend staat als Shadow zou een angstaanjagend gezicht moeten zijn, omdat zijn aanwezigheid betekent dat de avatar van de dood uit is op wraak. Deze grimmige wagen is een lange paarse lijkwagen met een zwarte bovenkant die zo stil als het graf beweegt wanneer het moet, met een bovennatuurlijke stoot. De krijsende aanvallen kunnen door vaste objecten gaan, zielen van de andere kant die bewapend zijn. Niet per se goed of slecht, Shadow en zijn operator zijn meestal huurlingen voor eerdere slachtoffers van de toernooien of anderen die onrecht zijn aangedaan, waardoor dit team een ​​chaosagent is op een steeds veranderende missie.

De belangrijkste bestuurder van zo’n voertuig is precies wie de meeste mensen zouden verwachten uit een lijkwagen te komen, Mortimer, een man die vrij oud lijkt te zijn met één voet in het graf, maar blijkbaar al stierf in zijn midden tot eind jaren ’30. Hij is lang met een lang gezicht en wit haar, soms gedragen onder een grote zwarte hoed die bij zijn pak en zijn vriend past, een donkere raaf waarmee de lijkschouwer vaak wordt gezien. De man is mysterieus, de vleesgeworden dood en perfect om dingen interessant te houden.

Balling

Er zijn veel wetshandhavers die het Twisted Metal-toernooi niet meer willen zien plaatsvinden, gezien de dood en de chaos die het veroorzaakt, en veel van de agenten hebben hun zinnen gezet op de organisator, Calypso zelf. Iemand als hij vangen zou nooit een gemakkelijke taak zijn en de enige manier om het spel te stoppen is misschien door het te spelen, maar door een paar regels te overtreden: ga naar Outlaw. Dit voertuig verandert indien nodig, maar is meestal een politiecruiser, SUV of zelfs een SWAT-busje, gestapeld met geweren, raketten en een enorme industriële taser.

Sergeant Carl “Buzz” Roberts en zijn zus Captain Jamie Roberts zijn twee pissige LAPD-officieren die proberen het goede voorbeeld te geven, maar de wereld is behoorlijk gek geworden. Kijk naar wat het hen ertoe heeft gebracht te doen. Deze twee hebben een behoorlijk verleden met Calypso en zijn gevaarlijke beloningen, dus ze weten de score en hoe moeilijk het zal zijn om een ​​einde te maken aan de competitie, maar de vraag is hoeveel ze echt bereid zijn op te offeren en welke grenzen ze zullen overschrijden om deze zaak te sluiten.

Duistere kant

Krista Sparks was een model dat nooit tevreden was met wat ze had, voortdurend haar concurrentie saboteerde of zelfs afstootte, en altijd op zoek was naar een weg naar meer roem en een grotere catwalk. Na een afschuwelijk ongeluk kreeg haar gezicht vreselijke littekens, maar elf operaties en veel geld kunnen wonderen doen. Wat overbleef was een kleine, bijna onmerkbare misvorming boven haar lip. Dit zou niet volstaan, aangezien Krista zichzelf nog steeds afschuwelijk vond en een Dr. Ospylac bezocht (lees het achterstevoren), nadat ze haar vorige arts had onthoofd, wiens antwoord was om de lelijkheid te verbergen achter een ivoren omhulsel, verzegeld met magie. Nu was ze haar ware zelf: Dollface.

Krista is de bestuurder van Darkside, een voertuig dat meer past bij haar innerlijke monster dan bij haar gedrag of uiterlijk. Dit is een dreigende en enorme zwarte semi-truck die een hard geluid maakt en een dikke rookwolk uitspuugt als hij in beweging komt. Hoewel het langzaam manoeuvreert, is het zwaar gepantserd en kan het bedrieglijk snel zijn bij het activeren van zijn ramvermogen, soms zelfs met een andere auto als bumper. Niemand zal in de weg willen staan ​​als deze twee langskomen.

Spook

Scott Campbell is een echte geest, dus de naam van zijn auto is heel toepasselijk. Het gerucht gaat dat hij een vroeg slachtoffer was van Sweet Tooth en zijn tragische overlijden heeft hem doen rondzwerven over de aarde, op zoek naar een manier om weer heel te worden, zodat de vermoorde man kan terugkeren naar zijn vrouw en pasgeboren kind. De voor de hand liggende keuze lijkt te zijn om mee te doen en het Twisted Metal-toernooi te winnen. Calypso is krachtig genoeg om zijn wens te laten uitkomen, dat Scott zijn leven terugkrijgt, maar niets is ooit zo eenvoudig en wie weet of de man met het verbrande gezicht te vertrouwen is. Maar wat heeft Scott te verliezen als hij al dood is?

De auto waarin hij rijdt is een sportieve Chevrolet Corvette, compleet met racestrepen, want het is een ongelooflijk snel en gemakkelijk te besturen voertuig. De spookraket die het gebruikt, gaat ook door vaste objecten, maar het heeft ook enkele homing-mogelijkheden, waardoor de operator een verwoestende aanval krijgt. Spectre heeft bijna altijd verschillende coureurs gehad, dus het is mogelijk dat zodra Scott zijn doelen bereikt of zijn moordenaar voor het gerecht wordt gebracht, de auto naar iemand anders kan gaan, waardoor de zaken een beetje veranderen.

Roadkill

Marcus Kane is een van de meer ontwikkelde karakters in de franchise, maar hij is misschien ook te ingewikkeld geworden toen onthuld werd dat zijn gespleten persoonlijkheid eigenlijk Needles Kane is, ook wel bekend als Sweet Tooth. Hij is een getroebleerde man met veel mentale problemen die gewoon uit de droom wil ontwaken, dus dit hoeft niet waar te zijn (wat is echt?), afhankelijk van hoe het verhaal wordt verteld. Op een gegeven moment lijkt Kane zelfs te beseffen dat hij misschien weet dat hij een personage in het spel is. In sommige gevallen is Marcus echter een sympathiek personage, wat zeldzaam is in Gedraaid metaal, en zijn verleden als gekwelde ziel maakt hem bijna gemakkelijker om mee om te gaan.

Zijn auto – als hij niet in Minion rijdt – is Roadkill, een oude junk die voortdurend is herbouwd en bepantserd met reserveonderdelen, maar die in de game van 2012 naar het model van een Chevrolet Camero SS was gemodelleerd. Een perfecte rit, visueel in ieder geval, voor iemand die in hun voertuig heeft gewoond en alles moet gebruiken wat ze op de schroothoop kunnen vinden voor middelen en wapens. Het is een veelzijdige en goed afgeronde auto, maar deze combinatie is niet te onderschatten en komt misschien het dichtst in de buurt van een held die we hebben.

By admin