Mon. May 16th, 2022


Er is een heel speciale film voor nodig om zo’n toegewijd publiek te hebben dat een televisiezender hem elk jaar 24 uur achter elkaar kan draaien. Maar dat is de toewijding van fans van Een kerstverhaal, dat op zijn best een matige hit was toen het voor het eerst in 1983 in de bioscoop werd geopend, maar uiteindelijk evolueerde naar een jaarlijks feest, met jaarlijkse marathons op kabeltelevisie, waarbij TNT en TBS elke kerst 12 opeenvolgende bezichtigingen uitzonden.

Fans koesteren de avonturen van de kleine Ralphie, gespeeld door Peter Billingsley, die alleen een Red Ryder-luchtgeweer wil voor Kerstmis. Als je je ooit hebt afgevraagd wat er met Ralphie gebeurde toen hij opgroeide, zul je erachter komen, want Billingsley is nu klaar om terug te keren voor een vervolg dat wordt genoemd Een kerstverhaal Kerstmis. De film gaat in première op HBO Max.

Hier is de samenvatting van het plot, via Deadline:

De film volgt een volwassen Ralphie (Billingsley) in de jaren zeventig, die terugkeert naar het huis in Cleveland Street om zijn kinderen een magische kerst te bezorgen zoals hij opgroeide. Met dezelfde aandacht voor de levensechte toon van de eerste keer, maakt Ralphie opnieuw contact met jeugdvrienden, verzoent hij het overlijden van zijn oude man en legt hij de kiem voor de oorsprong van de geliefde vakantieklassieker.

Een kerstverhaal heeft al eerder een vervolg gekregen. In 1994 regisseerde regisseur Bob Clark (die ook het origineel regisseerde) Een kerstverhaal) gemaakt Mijn zomerverhaal met een jonge Kieran Culkin als Ralphie. In 2012, Een kerstverhaal 2 ging direct naar dvd. (Het werd geregisseerd door Brian Levant, de filmmaker achter een andere nostalgische kerstfavoriet, Jingle helemaal.) Nog altijd, Een kerstverhaal Kerst is de eerste opvolger waarin Billingsley terugkomt in de rol die hem beroemd heeft gemaakt. We zullen weten dat het een hit is als het over een paar jaar zijn eigen 24-uurs kerstmarathon krijgt

De meest populaire kerstfilms aller tijdenBy admin