Mon. May 16th, 2022


Je hebt ons gepakt. We zijn onmiskenbaar verslaafd aan Austin Goodwins flair voor hilarische eerlijkheid over de dansindustrie. In een van zijn grappigste Instagram-video’s vraagt ​​hij zijn huisbaas of hij de huur kan betalen met ‘exposure’, aangezien dat de vorm van betaling is die hij vaak accepteert bij freelanceklussen. “Hoe vaak hebben we niet gehoord: ‘Kijk, hier zit geen geld in, maar het wordt een geweldige exposure'”, vertelde hij. Dans Tijdschrift in een recent interview. ‘Ik bedoel, kom op, niemand gaat naar deze muffinreclame kijken en wil me boeken voor een Broadway-show of een Europese tournee. Ik moet mijn rekeningen betalen.”

We hebben allemaal eerder diezelfde verstilde gedachten gehad, maar het afgelopen jaar heeft Goodwin ze naar buiten gebracht. Door middel van korte video’s op zijn Instagram-account – meestal een close-up van hem die twee kanten van een ongemakkelijk gesprek uitbeeldt – riffs hij op echte danssituaties en gebruikt hij humor om herkenbare kijk op audities, creatieve processen en meer te bieden. Met een carrière van Slaap niet meer naar Broadway Fiddler op het dak en Netflix’s Tik, tik… Boem!, de door Juilliard opgeleide danseres kent zeker de ins en outs van de branche. En duizenden likes, shares en reacties later, heeft de lach die hij biedt belangrijke gesprekken aangewakkerd en de gemeenschap verenigd in een veel dieper doel.

Wat was je persoonlijke inspiratie om deze video’s te maken?

Ik denk dat we ons in zo’n vreemde, prachtige en soms vreselijke industrie bevinden die mensen niet echt begrijpen. En ik dacht dat een manier om mensen te helpen begrijpen, en ook om andere dansers te helpen verbinding te maken over de persoonlijke dingen waar we aan vasthouden, was om iedereen erom te laten lachen.

Maar er is ook een groter gesprek gaande, en ik denk dat de pandemie dansers in staat heeft gesteld om achterover te leunen en echt naar hun ervaringen te kijken en te zien hoe we vaak worden behandeld. Velen van ons hebben onze banen letterlijk van ons afgepakt, en als we freelancers zijn, hebben we geen bescherming meer. Ik wil niet altijd hyperkritisch zijn over de dansindustrie, want ik ben duidelijk een deel van die gemeenschap en het is een gemeenschap waar ik van hou en waar ik veel respect voor heb. Maar ik denk dat we de kans hebben gehad om te kijken naar de systemen die niet werken. En om te kijken naar onze ervaringen met choreografen, met scholen, met lichamen… om te zien hoe we onszelf in deze mal passen die in sommige opzichten echt niet gezond is. Het kan een opluchting zijn om te voelen als “Oh, mijn god. Ik heb dat gedaan. Ik ben daar geweest. Dat is mij overkomen of dat is iemand overkomen die ik ken.”

Welke veranderingen hoop je dat deze video’s in jouw ideale wereld teweeg kunnen brengen?

Ik hoop dat mensen dingen kunnen gaan vragen waardoor iemand die dans als een carrière nastreeft, echt in zijn levensonderhoud kan voorzien zonder meerdere banen tegelijkertijd te hebben. We willen gezinnen kunnen stichten, huizen kunnen kopen en onze studieleningen kunnen afbetalen. Ik hoop op meer steun van de overheid, van elkaar. Ik wil dat dansers niet bang zijn om te vragen wat ze verdienen. Wat zij echt verdienen. Ik denk dat we het zo vaak afwijzen omdat we de baan echt willen. Maar je kunt de baan willen en ook vragen om de dingen die je als mens verdient.

Ik hoop bijvoorbeeld een dialoog te hebben over dansers die materiaal genereren en de creatieve bijdragen erkennen waar ze geen eer voor krijgen. Hoe kunnen bedrijven naar dat proces kijken en hun dansers dienovereenkomstig betalen? En als die stukken vervolgens ergens anders worden gemonteerd, hoe kunnen royalty’s dan worden geïmplementeerd? Al is het maar een kleine royalty. Het is nog steeds de daad van het doen die zorg en respect toont.

Elke keer als ik naar je video’s kijk, vraag ik me af wat er op dat moment nog meer in de kamer om je heen gebeurt.

Meestal is het gewoon mijn partner, Paul, die in de keuken zit te kijken hoe ik op een zijspoor kom.

Maar soms is hij de cameraman, en vaak moeten we opnieuw beginnen omdat hij gewoon zo hysterisch lacht dat we allebei in een bui terechtkomen en niet verder kunnen.

Maar dat moet zo therapeutisch voor je zijn!

Oh, dat is een groot deel van waarom ik het doe. Sommige video’s zijn gebaseerd op dingen die ik echt heb meegemaakt, en het was leuk om er humor in te vinden, maar ook ongelooflijk helend.

Dus hoe kan humor ons helpen geaard te blijven in moeilijke tijden?

Op dit moment is het eng. Het is emotioneel. Iedereen draagt ​​veel angst met zich mee. Er is politieke onrust, milieuproblemen. En iedereen heeft zijn eigen persoonlijke ontwaken, of ze het er nu over hebben of niet. In deze pandemie zijn we gedwongen om recht naar onszelf te kijken, en ik denk dat humor ons in staat stelt om dat te doen en ons daarbij te verenigen met andere mensen. Alles is op de een of andere manier grappig. Het helpt. Het houdt ons onder controle. Humor brengt empathie. En aan het eind van de dag, als je een manier kunt vinden om erom te lachen, kom je er doorheen.

Bekijk een paar van Austin’s grootste hits:

dans proces

Dansaudities

Dansaudities pt.2

Wanneer een danseres naar de dokter gaat voor een verkoudheid

Danser sollicitatiegesprekken voor een technische baanBy admin