Mon. May 16th, 2022


De gereserveerde, eenzame Suzu woont op een idyllisch platteland, waar de buslijn na deze zomer binnenkort stopt. Afgezien van school, waar maar weinigen aandacht aan haar besteden, is U haar uitlaatklep naar de buitenwereld. De intelligente, cynische Hiro (ingesproken door Ikura) is haar beste vriendin, haar enige vriendin. Toen ze nog een kind was, stierf Suzu’s moeder terwijl ze een gestrand meisje probeerde te redden van een woeste rivier. Als gevolg hiervan heeft de nu 17-jarige moeite om in het openbaar te zingen en is ze ver verwijderd van haar vader. Alleen op U, waar ze de stralende Belle wordt, de populairste ster van het platform, kan ze de kracht vinden om te zingen.

We ontdekken al snel hoe Suzu een rol speelt. Kijk, elke avatar in deze app voor het delen van het lichaam is gemaakt op basis van de unieke biometrische informatie van elke gebruiker. Toen Suzu haar profiel aanmaakte, uploadde ze een groepsfoto met Ruka (ingesproken door Tina Tamashiro), het meest populaire en aantrekkelijke meisje op haar school, waardoor Belle naar haar beeld werd gemaakt.

Hosoda, in het begin van “Belle”, bevat op eenvoudige manieren verwijzingen naar “Beauty and the Beast”. Suzu’s online populariteit stijgt tot een gekneusd wezen met een cape genaamd The Dragon, gevolgd door een groep autoriteiten die bekend staat als de Justices, door haar U-concert stormt. De rechters, een groep gespierde pestkoppen gekleed als superhelden, willen de ware identiteit van The Dragon onthullen vanwege de manier waarop hij vecht, waarbij hij tegenstanders in de U’s Martial Arts Hall schijnbaar uit woede slaat in plaats van uit sport. Suzu voelt een innerlijke pijn die hem voedt, wordt verliefd op Dragon en zet zichzelf in directe oppositie tegen de Justices.

“Belle” verpakt de klassieke mythe in bekende stijlfiguren over tieners die op de middelbare school verliefd worden: Suzu’s jeugdvriend, de knappe en populaire Shinobu (ingesproken door Ryô Narita), bijvoorbeeld, is zo’n vlam waarvan de warmte altijd net buiten bereik lijkt (het helpt niet dat hij zichzelf misselijkmakend ziet als haar beschermer als ze er geen nodig heeft). Elk commentaar dat de film over onlinecultuur probeert te geven, stijgt nooit uit boven het gewone: het internet bestaat voor sommigen als een therapeutische opslagplaats voor het helen van pijn en verlies, en een giftig landschap voor kwellingen en pestkoppen.

By admin