Sat. May 21st, 2022


NetherRealm Studios is al een tijdje stil over het volgende project. Er is veel gespeculeerd over wat die titel zou kunnen zijn, zoals er zijn rapporten die naar verwijzen Mortal Kombat 12, geruchten die beweren dat het een Marvel-vechtspel maakt, en patronen die een derde impliceren Onrecht titel. Een recente tweet van de senior productiemanager van NetherRealm lijkt echter te impliceren dat het team met een andere Mortal Kombat.

Een NetherRealm-ontwikkelaar heeft mogelijk 'gelekt' bewijs van Mortal Kombat 12

Jonathan Andersen, ook wel bekend als Jandy, tweette de bovenstaande afbeelding met het bijschrift ‘Oude bureaukunst’. De schijnbaar onschuldige tweet werd snel verwijderd en vastgelegd op sommige sites zoals ResetEra terwijl gebruikers voorbij de oude bureaukunst keken en naar de monitor in de rechterbovenhoek keken.

Een NetherRealm-ontwikkelaar heeft mogelijk 'gelekt' bewijs van Mortal Kombat 12

Bij het inzoomen lijkt het alsof er twee bestanden zijn met de namen “MK12_Mast…” en een andere met “Reptile”. De rest lijkt niets met elkaar te maken te hebben (zoals de “dinosaurus”), maar beide hebben duidelijke banden met Mortal Kombat. Reptiel werd bijvoorbeeld erg gemist in Mortal Kombat 11 omdat hij alleen in de Krypt verscheen en een van de weinige iconische jagers was die geen slot had in die recente inzending.

Een NetherRealm-ontwikkelaar heeft mogelijk 'gelekt' bewijs van Mortal Kombat 12

Hoewel Andersen de tweet vrij snel wist, zeggen sommigen dat dit “lek” met opzet was. Het andere deel van de monitor lijkt een deel van een e-mail te zijn waarin staat hoe “[their] fans schrapen gretig het internet op zoek naar sporen’ voordat ze worden afgesneden en eindigen met een verzoek om ‘extra voorzichtig te zijn met dit materiaal’. Dit is waarschijnlijk een verwijzing naar hoe scherpzinnig Mortal Kombat fans zijn en hoe vaak ze iets lezen dat tangentieel gerelateerd is aan het spel als een hint naar het volgende DLC-pakket, personage of spel. Series Co-Creator Ed Boon soms zelfs moet fans vertellen dat zijn tweets geen plagen zijn, ook al is hij berucht om zijn speelse houding op het perron. Deze e-mailplaatsing is ironisch, zo niet expres, en daarom vinden sommigen het moeilijk te geloven dat dit een ongeluk was of dat het zelfs maar echt is.

GERELATEERD: Hoe de Shadow the Hedgehog-game Noob Saibot zijn stem gaf in Mortal Kombat 11

NetherRealm heeft niet bevestigd waar het aan werkt, omdat het is afgeweken van de oorspronkelijke cyclus van het om de twee jaar uitbrengen van een game. Zegen zei in december 2021 dat hij “het enthousiasme op prijs stelde” voor de volgende game en wenste dat hij deze kon aankondigen, maar ze zijn gewoon nog niet klaar. Hij verklaarde zelfs onheilspellend dat er veel “meer variabelen bij betrokken waren dan” [they] mogen openbaar maken.”

Jeff Grubb van Games Beat meldde dat de ontwikkelaar bezig is met het maken van Mortal Kombat 12 vanwege de onzekerheid rond het gevestigde patroon van Warner Bros. NetherRealm zou dicteren dat een Onrecht game was onderweg, maar die onzekerheid zou de aarzeling verklaren die zou komen bij het werken aan een game met DC Comics-personages.

Een onbevestigd gerucht dat zich over Reddit verspreidde, beweerde ook dat de studio aan het maken was Mortal Kombat 12 en dat het meer zou lijken op een uitgebreide versie van Mortal Kombat 11 met allemaal dezelfde arena’s en personages uit de meest recente trilogie. In die post stond echter ook dat de game zou worden aangekondigd tijdens de Game Awards, wat niet is gebeurd. Een compilatiespel zou logischer zijn, gezien de spil die door Grubb wordt gesuggereerd, maar die specifieke draad bevat enkele gaten. NetherRealm (of Midway Games zoals het bekend stond vóór de ineenstorting van Midway) heeft echter eerder een best-of-compilatie-achtige game gemaakt na de andere twee Mortal Kombat trilogieën — Mortal Kombat-trilogie en Mortal Kombat: Armageddon – wat een kleine hoeveelheid geloofwaardigheid aan het idee geeft.

GERELATEERD: Mortal Kombat 11 heeft nooit zijn potentieel bereikt

De serie staat ook op het punt om in 2022 zijn 30e verjaardag te vieren, dus het is niet uitgesloten dat NetherRealm de gelegenheid op een speciale manier zou vieren. Maar het valt nog te bezien hoe de studio die mijlpaal zou eren.By admin