Mon. May 16th, 2022Kan iemand Bono controleren? De leadzanger van U2 gaf onlangs een enorm depressief interview en vertelde de Awards Chatter podcast dat hij de naam van de band haat, “in verlegenheid gebracht” is door de meeste van hun liedjes, en pas “recent” leerde zingen.

Via De tijden, gaf de 61-jarige zanger toe dat hij de naam U2 “nog steeds” niet mooi vindt. “Ik echt niet,” zei hij. “Maar ik was laat in een soort dyslexie. Ik realiseerde me ook niet dat The Beatles een slechte woordspeling waren.”

Hij voegde eraan toe: ‘In ons hoofd was het als het spionagevliegtuig, U-boot, het was futuristisch – omdat het dit soort berusting bleek te impliceren, nee ik hou niet van die naam. Ik vind de naam nog steeds niet zo mooi.” “Paul McGuinness, onze eerste manager, zei echter: ‘Kijk, het is een geweldige naam, het zal er goed uitzien op een T-shirt, een letter en een cijfer.'”

Als het gaat om U2’s topdiscografie, zou Bono deze liever niet opnieuw bekijken. “Ik zat in de auto toen een van onze liedjes op de radio kwam en ik heb de kleur gehad van, zoals we in Dublin zeggen, scharlaken. Ik schaam me gewoon zo.” Hij voegde eraan toe dat “de band ongelooflijk klinkt”, maar het probleem is zijn “Ierse macho” -stem, die overkomt als “gespannen”.

“Degene waar ik het meest naar kan luisteren is juffrouw Sarajevo met Luciano Pavarotti,” zei hij. ‘Echt, van de meeste andere moet ik een beetje ineenkrimpen. Hoewel hoogtevrees is waarschijnlijk degene waar ik het meest trots op ben. Het is de manier waarop het contact maakt met de menigte.”

Hij haatte vooral zijn stem bij het horen van Joey Ramone. “De grote ontdekking voor mij was het luisteren naar The Ramones en het horen van het prachtige soort geluid van Joey Ramone en het besef dat ik niet die rock-‘n-rollzanger hoefde te zijn.”

Bono voegde toe: “Ik ben pas zanger geworden, zoals onlangs, misschien is het voor de oren van sommige mensen nog niet gebeurd en dat begrijp ik.”

Het was zeker niet gebeurd met de bijdrage van de band aan Zing 2, “Your Song Saved My Life”, wat misschien wel een van de slechtste nummers van 2021 was. Dat weerhield het nummer er echter niet van om genomineerd te worden voor een Oscar. Afgelopen mei was Bono te gast op het postume album van DMX Exodus.By admin