Sat. May 21st, 2022


Om eerlijk te zijn, plaatst de Academie wel toespraken van de Governors Awards op hun YouTube-kanaal, maar dat is een slechte vervanging voor live kijkersbetrokkenheid. Oprah’s ere-Oscar-toespraak heeft iets meer dan 150 duizend views op YouTube, terwijl haar ere-Golden Globes-speech 1,4 miljoen heeft. En ik verzeker je, dat is niet omdat meer mensen om de Golden Globes geven; het is omdat meer mensen het belangrijk vinden om iets te delen en opnieuw te bekijken dat hen een resonerend moment gaf.

2022 is de perfecte gelegenheid om dit allemaal om te draaien. De Governors Awards waren oorspronkelijk gepland voor 15 januari, maar werden uitgesteld vanwege Covid-zorgen en er is nog geen vervangende datum aangekondigd. Nou, wat dacht je ervan om ze gewoon zelf weer op de Oscars te zetten? De ere-ontvangers van dit jaar zijn een banneroogst die een echte kans biedt om een ​​ratingboost te geven: Samuel L. Jackson, Danny Glover, Elaine May en Liv Ullmann.

Denk hier eens over na: de Academy probeert naar verluidt Tom Holland te bemachtigen als de Oscar-gastheer van dit jaar, vermoedelijk vanwege de hoop dat Spider-Man een aanzienlijke ratingverhoging zal geven. Maar als Spider-Man dat kon, zou Nick Fury dat dan ook niet kunnen? Opdat we niet vergeten, is Samuel L. Jackson de leider aller tijden in de wereldwijde box office, en hij is geliefd bij fans van vele smaken en demografische achtergronden. Als de Oscars om virale momenten geven, zouden ze buitengewoon geïnteresseerd moeten zijn in het uitzenden van een acceptatietoespraak van Samuel L. Jackson voor een wereldwijd publiek.

Natuurlijk zou het ingewikkeld zijn om de Governors Awards terug te brengen naar de Oscar-uitzending, en er zijn nadelen. Door ze als hun eigen evenement te hebben, is er meer tijd om de ontvangers te eren met clips en eerbetoon, en hun eigen acceptatietoespraken kunnen minder gehaast zijn. Evenzo zal het tijd kosten om ze terug op de hoofdshow te plaatsen. Maar dat is om een ​​paar redenen minder een probleem dan het lijkt.

Ten eerste hebben de Oscars altijd verschillende clipmontages die de filmgeschiedenis vieren, dus die algemene montages kunnen gewoon worden geknipt ten gunste van gerichte montages ter ere van de ontvangers van de Governors Awards. En ten tweede is showlengte op zich geen probleem. Het specifieke probleem dat de Oscar-kijkers schaadt, is dat de topprijzen bijna altijd worden uitgereikt nadat het grootste deel van het publiek liever slaapt, een probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost door de show eerder op de dag te starten (misschien om 18.30 uur, net als de Super Bowl) in plaats van door de showlengte zo te beschermen dat je belangrijke, geliefde segmenten bijl.

By admin