Tue. May 17th, 2022


De strijd begint eindelijk goed in wat een van zou kunnen zijn Demon Slayer’s allerbeste afleveringen tot nu toe. “Layered Memories” richt zich bijna volledig op de strijd tussen Tanjiro en Daki, en alles is opgevoerd tot elf.

Als iemand die het hele boek heeft gelezen Demonen doder manga, deze aflevering is een absoluut perfect voorbeeld van de animatie waarbij bronmateriaal wordt gebruikt en er iets speciaals van wordt gemaakt. Tanjiro merkt dat hij langzaam terrein verliest in de strijd totdat een burger naar buiten komt en klaagt over het lawaai. Dit leidt tot een woedeaanval van Daki en een van de meest huiveringwekkende scènes uit de hele serie, terwijl ze in een oogwenk een heel blok mensen genadeloos afslacht.

VERWANT: Demon Slayer Seizoen 2 Aflevering 5 – Dingen worden echt flitsend! Beoordeling

Deze aflevering laat fantastisch de kille wreedheid en het geweld van de demonen zien, terwijl Daki onschuldigen in stukken snijdt zonder met de ogen te knipperen. Vanaf daar wordt de strijd nog intenser, omdat Tanjiro erin slaagt een verborgen kracht te ontgrendelen die hem op de been houdt.

De animatie in “Layered Memories” is absoluut verbluffend, en er is een scène die mijn mond deed openvallen toen Tanjiro een soort draaiende draaiende Hinokami Kagura-beweging uitvoerde. Het is een bloedstollende strijd die alleen maar spannender wordt als Nezuko een explosieve entree maakt. Hoewel we Nezuko maar een paar minuten in actie zien, belooft de volgende aflevering ons veel meer te laten zien.

Hoewel de actie van topklasse is, ziet deze aflevering ook een paar heel belangrijke rustige momenten. Je ziet de vader van Rengoku, Shinjuro, een brief schrijven aan Tanjiro en zich verontschuldigen voor de manier waarop hij hem behandelde. Het is een charmant klein moment dat meer context geeft aan een personage dat we nog niet veel hebben gezien, evenals een extra motivatie voor Tanjiro. Tegelijkertijd beginnen we eindelijk hints te zien van waar Tanjiro’s kracht vandaan komt, met een mysterieuze zwaardvechter die verscheen in een herinnering van Muzan. Als de anime hetzelfde traject volgt als de manga, zullen fans een tijdje niet meer te weten komen over dit personage, maar het is leuk om te zien dat de show al zo vroeg de basis begint te leggen.

“Layered Memories” is een perfect tempo aflevering met enkele van de beste actiescènes tot nu toe, en dat wil echt zeggen dat er iets van komt Mugen-trein. Ufotable heeft zichzelf deze keer echt overtroffen en aangezien we pas halverwege het seizoen zijn, Demon Slayer’s Entertainment District Arc zou wel eens iets heel bijzonders kunnen worden.

SCORE: 10/10

Zoals het beoordelingsbeleid van ComingSoon uitlegt, komt een score van 10 overeen met ‘Masterpiece’. Dit is de zeldzame release die genre overstijgt en moet worden ervaren door alle fans van het medium.


Openbaarmaking: de criticus heeft de aflevering op Funimation voor ComingSoon’s bekeken Demonen doder Seizoen 2 Aflevering 6 – Gelaagde herinneringen beoordeling.

By admin