Mon. May 16th, 2022


Percy Jackson en de Olympiërs werd door Fox gekoppeld aan hun enorme franchise voor jonge volwassenen (a la Harry Potter of De Hongerspelen) toen de eerste film, gebaseerd op de romans van Rick Riordan, in première ging in 2010. Terwijl de eerste film, Percy Jackson en de Olympiërs: The Lightning Thief was een hit, het vervolg, Percy Jackson en de Olympiërs: Sea of ​​Monsters was minder succesvol. Hoewel er vijf boeken in de boekenreeks van Riordan zijn, heeft Fox boek drie, vier en vijf nooit aangepast.

Het verhaal krijgt misschien nog een happy end. Disney verwierf de rechten op Percy Jackson toen het 20th Century Fox kocht, en ze hebben vandaag aangekondigd dat ze het pand gaan veranderen in een “epische avonturenserie” voor Disney+. Het nieuws werd aangekondigd door Riordan zelf, die ook onthulde dat James Bobin, die de zeer charmante live-action maakte Dora de verkenner film, zal de pilot van de serie regisseren.

Hier is Disney’s officiële synopsis van de show:

De live-actieserie is gericht op een algemeen publiek en vooral op tweens, tieners en jonge volwassenen en vertelt het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn nieuwe bovennatuurlijke krachten wanneer de hemelgod Zeus beschuldigt hem van het stelen van zijn meester-bliksemschicht. Nu moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen.

Gezien het onderwerp en het publiek, Percy Jackson voelt als een zeer goede eigenschap voor Disney+ als ze een iets ouder publiek willen aantrekken dan het publiek dat voor animatiefilms komt – of als ze een iets jonger publiek willen aantrekken dan kijken Het boek van Boba Fett. Er is geen premièredatum aangekondigd voor de Percy Jackson laten zien; casting is net begonnen.

Meld je hier aan voor Disney+.

De beste films van 2021

Onze filmcriticus rangschikt de 10 beste films van het jaar.By admin