Mon. May 16th, 2022


Disney’s verzameling klassieke films die een live-action remake hebben gekregen, wordt steeds groter en groter. Volgens Deadline zal de studio de animatiefilm uit 1970 aanpassen de aristokatten voor het publiek van vandaag. Beschouwd als het begin van de “Dark Age” van Disney – die liep van ongeveer 1968 tot 1988 na de dood van Walt Disney – de aristokatten vertelt het verhaal van een familie van aristocratische katten wiens fortuin wordt beroofd door een hebzuchtige butler.

Gevuld met tikkende muzieknummers en gekke capriolen, de aristokatten werd goed ontvangen aan de kassa, maar bereikte nooit de iconische status van veel van de films ervoor. In de jaren negentig kreeg de film een ​​heropleving op homevideo en werd al snel een geliefd hoofdbestanddeel in de VHS-collecties van veel gezinnen.

de aristokatten volgt vier Parijse katachtigen – moeder Hertogin (Eva Gabor) en kittens Toulouse, Marie en Berlioz – die als eerste in de rij staan ​​om een ​​fortuin te erven van hun operadiva-eigenaar. De butler van het landgoed, Edgar, die graag het fortuin voor zichzelf wil veiligstellen, bedenkt een plan om de poesjes te laten ontvoeren. Nu achtergelaten op het platteland, werken Duchess en haar kittens samen met een sjieke straatkat genaamd Thomas O’Malley (Phil Harris) om hun weg naar huis te vinden.

Pieter Konijn regisseur Will Gluck en Voorwaarts scenarioschrijver Keith Bunin zal het nieuwe script voor Disney schrijven, met Gluck ook als producer. Het is nog steeds onduidelijk of deze foto in de bioscoop zal verschijnen of rechtstreeks naar streaming zal gaan. Hoewel het project wordt aangekondigd als ‘live-action’, zal het nog steeds subtiele geanimeerde elementen bevatten, net als de remake van de studio uit 2019 van Lady en de Vagebond. Zolang we kijken naar echte katten en niet naar de verontrustende mens-katachtige hybriden in de jaren 2019 katten, we zouden in orde moeten zijn.

Misschien zal dit uitstapje naar Disney’s Dark Age resulteren in meer live-action remakes van enkele van Disney’s meer ongebruikelijke geanimeerde ondernemingen, zoals Oliver en Bedrijf of De zwarte ketel. Dat zou zeker interessant zijn.

De beste korte animatiefilms op Disney+

Kun je geen tijd vinden voor een lange tekenfilm? Bekijk deze geweldige shorts die worden gestreamd op Disney+.By admin