Mon. May 16th, 2022


Vader John Misty tipte ons vorige maand naar zijn volgende plaat, maar nu heeft hij eindelijk alle details aangekondigd. Vandaag deelde de artiest, ook wel bekend als Josh Tillman, het artwork en de tracklist voor Chloë en de volgende 20e eeuw, en deelde ‘Funny Girl’, de eerste single van het album.

Tillman opgenomen Chloë en de volgende 20e eeuw in 2020 met oude medewerker Jonathan Wilson. Het album bevat strijkers, koperblazers en houtblazers, uitgevoerd door mensen als Dan Higgins en Wayne Bergeron, met arrangementen van Drew Erickson.

Het is dan ook niet verrassend dat de eerste single “Funny Girl” verwijst naar het filmische gevoel van het album, met weelderige strijkers die opbouwen tot een warme pianoballad. Met langzame basgrooves en Tillman’s delicate croon klinkt het nummer rechtstreeks uit een oude plaat, maar de klassieke humor van de artiest geeft een houding aan het anders romantische nummer.

“Grappig meisje, je schema is behoorlijk gek, interviews doen voor de nieuwe live-actie Cathy/ Zou je een buitenstaander in de branche kunnen zijn?/ Ja, je bent jong, maar schat, je wordt niet jonger,’ zingt Tillman, voordat het orkest aanzwelt. Alleen de stem van de artiest is te horen in de sepiakleurige muziekvideo van het nummer, geregisseerd door Nicholas Ashe Bateman. In plaats van een optreden van de zangeres, ziet de clip een kwal zweven over een stoffig, ver verleden als iets uit De tovenaar van Oz. Bekijk het hieronder.

Chloë en de volgende 20e eeuw arriveert 8 april via Sub Pop en Bella Union en zal digitaal en op cd, cassette en vinyl verkrijgbaar zijn. Audiofielen hebben de keuze tussen standaard 2XLP zwart vinyl, limited Loser Edition 2xLP helderblauw vinyl, en een limited edition deluxe 2xLP boxset met uitgebreide artwork, helder rood vinyl, een poster van Rafa Orrico en twee bonus 7-inch singles met covers van Chloë en de volgende 20e eeuw liedjes uitgevoerd door Lana Del Rey (“Buddy’s Rendezvous”) en Jack Cruz (“Kiss Me (I Loved You)”). Pre-orders zijn nu beschikbaar.

Om de release te ondersteunen, heeft pater John Misty twee symfonie-uitvoeringen gepland voor 2022: 25 februari in Los Angeles in de Walt Disney Concert Hall met LA Philharmonic, en 7 april in Londen in de Barbican met Britten Sinfonia onder leiding van Jules Buckley. Tickets voor deze shows gaan vrijdag 7 januari om 10.00 uur lokale tijd in de verkoop via Ticketmaster.

Father John Misty kondigde vorige maand zijn vijfde studioalbum aan door fans een mysterieuze vinylplaat te mailen met een gesproken boodschap over het project. Daarvoor bracht hij de singles “To S.” en “Naar R.” als onderdeel van de Sub Pop Singles Club.

Chloë en de volgende 20e eeuw Kunstwerk:

Father John Misty Chloe en de volgende 20e-eeuwse albumillustraties

Chloë en de volgende 20e eeuw Tracklijst:
01. Chloe
02. Tot ziens meneer Blue
03. Kus me (ik hield van jou)
04. (Alles behalve) Haar liefde
05. Buddy’s Rendez-vous
06. Q4
07. Vergeten (Nog een Moment)
08. Grappig meisje
09. Alleen een dwaas
10. We zouden vreemden kunnen zijn
11. De volgende 20e eeuwBy admin