Mon. May 16th, 2022


Fontaines DC zwaaide voorbij The Tonight met Jimmy Fallon in de hoofdrol virtueel op woensdagavond om hun nieuwe nummer “Jackie Down the Line” uit te voeren. Bekijk de herhaling hieronder.

Optredend vanuit een gigantisch leeg theater, trapte frontman Grian Chatten het nummer af vanuit een soort houten kooi, met kegelvormige toneelknechten die om hem heen wervelden om het obstakel te verwijderen. “Mijn vriendin Sally zegt dat ze je kent/ Ik heb een grappig standpunt/ Zegt dat je weg bent gekomen met moord/ Misschien een keer, misschien twee/ Er gebeurt iets in de ochtend/ Als ik die falende ogen niet kan zien/ Ik kan het niet vind een goed woord voor je/ Komt het als een verrassing?” zong hij voordat de drums invielen en de band in het aanstekelijke refrein sprong.

Terwijl het zwervende camerawerk voortduurde, brachten de stagehands uiteindelijk een groot kruis door het podium naar het publiek en hingen er een van hun eigen kruis op de blokvormige houten structuur, waarbij ze boeketten rode rozen aan de voeten van de band gooiden voor een goed effect.

“Jackie Down the Line” dient als de eerste single voor het aankomende derde album van de opkomende Ierse post-punk act, Magere zoon, die naar verwachting op 22 april via Partisan Records wordt uitgebracht.

Dit voorjaar zal het kwintet de vijver oversteken voor een Noord-Amerikaanse tournee, die de dag voor hun albumrelease begint in de beroemde 9:30 Club in Washington DC. De 19-date trektocht loopt dan tot 18 mei, wanneer deze wordt afgesloten met een show in The Regent Theatre in LA. Tickets voor de tour gaan vrijdag om 10.00 uur lokale tijd in de verkoop, en de voorverkoop begint later op de dag.By admin