Sat. May 21st, 2022


In “The Cleaning Lady”, een bewerking van een Argentijns drama met dezelfde naam, speelt Elodie Yung de rol van Thony, een alleenstaande moeder die in Las Vegas woont en werkt. Als arts in Cambodja, waar ze is geboren, worstelt Thony om de eindjes aan elkaar te knopen in de Verenigde Staten, alleen hier omdat ze een doorbraakbehandeling nodig heeft voor haar zoon Luca (Valentino en Sebastien LaSalle), terwijl haar man Marco (Ivan Shaw) worstelt met een visum krijgen om zich bij hen te voegen. Ze woont samen met haar schoonzus Fiona (Martha Millan), die haar eigen problemen heeft met het werken zonder papieren (en wat dat zou kunnen betekenen voor de toekomst van haar zoon).

In de première is Thony getuige van een misdaad en raakt verstrikt in een misdaadsyndicaat via een van zijn machtsspelers, Arman (Adan Canto). Hij redt in feite haar leven door haar in de schoonmaakster te veranderen voor hun operatie, en naar de plaats delict te neigen als ze een beetje rommelig worden. Films en tv-programma’s hebben de gewoonte om de praktische waarheid van geweld te negeren, en dus is er iets dat weliswaar slim is aan het centreren van het soort functionele karakter dat deze verhalen doorgaans negeren, maar de eerste paar afleveringen van “The Cleaning Lady” definiëren niet wat het is is dat Arman en zijn collega’s dat ook echt doen. Het schrijven hier had een personage nodig als Gus Fring uit “Breaking Bad”, en de duidelijke definitie van die show van zijn machtsstructuur en regels. Het schrijven op “The Cleaning Lady” is daarvoor gewoon niet scherp genoeg.

Een van de redenen is dat het schrift het ene gespreksonderwerp na het andere raakt met alle subtiliteit van een hamer. Verwacht een melodramatisch gesprek over de gezondheid van haar kind, haar vroegere leven in Cambodja en de juridische status van de personages in elke andere scène. Niets mag hier ademen op een manier waardoor het echt aanvoelt, vooral niet het subplot over een FBI-agent genaamd Garrett Miller (Oliver Hudson) die Thony veel te vroeg verandert. De beslissing om Thony in het begin van het bestaan ​​van de show in twee richtingen te trekken met Garrett en Arman, neemt te veel keuzevrijheid van haar weg en definieert haar door de mannen die haar meer manipuleren dan enige vorm van daadwerkelijke karakterontwikkeling.

By admin