Tue. May 17th, 2022


Nou, mensen, hier is heel droevig nieuws om 2021 mee af te sluiten. TMZ meldt dat Betty White, misschien wel een van de meest geliefde tv-sterren aller tijden, op 99-jarige leeftijd is overleden, slechts een paar weken voordat ze 100 zou worden (ze zou de mijlpaal op 17 januari hebben bereikt). Het is duidelijk dat dit een enorme teleurstelling is en een tragische manier om het jaar af te sluiten, maar het moet gezegd worden, negenennegentig is een geweldige run, en White leek tot voor kort actief te zijn.

White’s carrière op het kleine scherm was legendarisch. Ze is waarschijnlijk het best bekend als Rose Nylund sinds haar zeven seizoenen durende run op De gouden meisjes (met een vervolgreeks, Het gouden paleis nog een jaar lopen). Daarvoor speelde ze op De Mary Tyler Moore-show als Sue Anne Nivens, en de happy-go-lucky Rose werd beschouwd als een andere rol, aangezien Sue Anne meer leek op het personage dat Rue McClanahan zou spelen, Blanche Devereaux. Voor degenen die er misschien nog niet zijn geweest De gouden meisjes‘ eerste run, de hele show wordt gestreamd op Disney Plus, en het is echt het bekijken waard. Die dames kwamen toen weg met behoorlijk ranzige humor, en de show houdt echt goed stand.

Ze overleefde al haar co-sterren op De gouden meisjes, met Estelle Getty die stierf in 2008, Bea Arthur in 2009 en McClanahan in 2010. Ze maakte rond deze tijd een fantastische comeback, met in de hoofdrol de oma van Ryan Reynolds in De Voorstel, samen met de aftrap van een vijfjarige run op de show Heet in Cleveland. Ze was ook gastheer Zaterdagavond Live in 2010, met het record als oudste gastheer van de show ooit. Ze was geliefd bij haar voormalige co-ster Ryan Reynolds en zijn alter-ego Deadpool op het scherm. Onlangs hadden de twee elkaar getrolld via interviews en sociale media:

Het duurde niet lang voordat de eerbetoon op Twitter begon binnen te stromen:By admin