Mon. May 16th, 2022


Vandaag, op zijn 96e verjaardag, denk ik, zoals ik zo vaak doe, over hoe die drie gebeurtenissen zijn karakter hebben bepaald: de mensen om hem heen inspireren om het beter te doen, de visies ondersteunen van degenen die verrijkende culturele inhoud en betrouwbare nieuwsbronnen algemeen beschikbaar maken, en altijd zijn gezin op de eerste plaats zetten. In de daaropvolgende decennia kwam dit tot uiting in zijn inspanningen als oprichter en bestuursvoorzitter van PBS, als lid van de raad van bestuur van CBS, en in zijn bijdrage aan de oprichting van de Commission on Presidential Debates (CPD), waar hij nog steeds dienst doet als vice-president. stoel. Hij werkte om de V-chip en ondertiteling te eisen, hielp de startfinanciering voor “Sesamstraat” te krijgen en pleitte voor de intrekking van de radiolicentie van een station dat fel racistische en antisemitische programma’s uitzond. En hij en mijn moeder vieren dit voorjaar hun 73e huwelijksverjaardag.

Papa kreeg de hoogste burgerlijke onderscheiding van ons land, de Medal of Freedom, van Barack Obama, misschien deels omdat president Obama Michelle ontmoette toen hij stagiair was in het kantoor van mijn vader en ze Michelle aanwezen als zijn supervisor. Zijn charmante verhaal over het ontmoeten van hen op hun eerste date bij een vertoning van “Do the Right Thing” is hier. Een eer die hij bijna net zo koestert, is de inspiratie voor de naam van de SS Minnow op ‘Gilligan’s Island’, het zinkende schip tijdens de drie uur durende tour, bedoeld als een belediging voor mijn vader vanwege zijn kritiek op televisie. Hij en de maker van “Gilligan’s Island”, Sherwood Schwartz, hadden later een hartelijke briefwisseling. Mijn vader is altijd op zoek naar een gemeenschappelijke basis. Hij nam contact op met de door de FCC aangestelde president van Trump zodra de nominatie bekend was gemaakt. Hij zei: “Ik weet dat we het over veel zaken niet eens zijn, maar laten we er een vinden waar we samen aan kunnen werken.” Ze waren co-auteur van een opiniestuk over telegeneeskunde.

Hij blijft vitaal betrokken bij de waan van de dag. Mijn zus Martha, voormalig decaan van de Harvard Law School, zal je als eerste vertellen dat het hoogtepunt van haar recente boek, Het nieuws opslaan, is papa’s inleiding, die hij de titel ‘Van Guttenberg tot Zuckerberg’ gaf. Daarin vertelt hij over de ingrijpende uitdagingen die veranderingen in technologie met zich meebrengen voor het algemeen belang en de fundamenten van democratie. Zoals altijd ziet hij ook de kansen. Hij voelt zich comfortabel bij het schrijven over AI-algoritmen en diepe vervalsingen, maar altijd in de context van het onuitblusbare optimisme en de onwankelbare integriteit die door alles wat hij doet straalt. Op een keer sprak hij met een groep jonge advocaten en vertelde hen dat het belangrijkste was om de cliënt hen vertrouwen te geven. Een enthousiaste deelnemer stak zijn hand op met een vraag. “Hoe doen we dat?” ‘Nou,’ zei vader, ‘je kunt beginnen door betrouwbaar te zijn.’ Gelukkige verjaardag aan ‘s werelds beste vader en een echte en typisch betrouwbare Amerikaanse held.

By admin