Sat. May 21st, 2022


Awesome Art We’ve Found Around The Net draait al jaren maar om twee dingen: geweldige kunst en de kunstenaars die het maken. Met dat in gedachten, dachten we waarom niet de eerste week van de maand nemen om deze geweldige artiesten nog meer te laten zien? Welkom bij “Geweldige artiest die we op internet hebben gevonden.” In deze column richten we ons op één artiest en de geweldige kunst die ze maken, of ze nu amateur, opkomend of goed ingeburgerd zijn. Het doel is om deze artiesten bloot te leggen, zodat nog meer mensen er bekend mee raken. We stellen deze artiesten een paar vragen om hun oorsprong, invloeden en meer te zien. Als je een geweldige artiest bent of iemand kent die zou moeten worden uitgelicht, neem dan gerust contact met me op via [email protected]. Deze maand zijn we erg blij om jullie de geweldige kunst van…

Mike Mahle

Mike Mahle is een ontwerper en illustrator gevestigd in Centraal Illinois. Hij staat bekend om zijn vectorillustraties, felle kleurenpaletten en creatieve lay-outs. Mike heeft het genoegen gehad om werk te maken voor klanten zoals Disney, Sci-Fi Now Magazine, Sony Pictures en nog veel meer. Zijn werk is erkend door ImagineFX, Pulp and Cult, Printed in Blood en UCDA. Mike heeft in eigen beheer drie boeken uitgegeven met zijn kunst en design, Prime, Empire City, en kwadraat.

Als Mike niet met klanten werkt, is hij te vinden om voor zichzelf te creëren. Ofwel het samenstellen van zijn volgende kunstboek, of het werken aan iets dat hij een brandend verlangen heeft om te produceren.

JOBLO: Waar ben je als artiest mee begonnen?
MAHLE:
Superhelden. De vroegste tekeningen die ik me kan herinneren, waren van de Super Friends. Ik heb er altijd van genoten om mijn favoriete helden, tekenfilms of films opnieuw te maken. Ik wist al vroeg dat ik iets wilde doen dat gebaseerd was op creativiteit. Op de middelbare school onderzocht ik verschillende opties voordat ik me koos voor design als het creatieve beroep dat ik wilde uitoefenen. Een beetje vooruitspoelen en ik heb nu mijn bachelor in grafisch ontwerp en ben al meer dan 20 jaar een professionele ontwerper/illustrator.

Het kostte wat tijd om een ​​bepaalde stijl te vinden waarin ik wilde werken. Hoe meer ik vorderde in mijn ontwerpopleiding en carrière, hoe minder ik me op illustratie concentreerde, en hoe meer ik op ontwerp. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik volledig was gestopt met het doen van enige echte vorm van illustratie en ben ik weer begonnen met digitale illustratie. Ik heb met een heleboel verschillende tools geëxperimenteerd, maar had altijd moeite om het type look te krijgen dat ik wilde. Ik was op zoek naar een zeer zuivere stijl die ik gewoon niet kon bereiken door met pen, papier en Photoshop te werken.

Toen begon ik te experimenteren met vectorillustraties. Als ontwerper was ik goed thuis in Adobe Illustrator, dus het duurde niet lang voordat ik begon te genieten van de manier waarop dingen er in vector uitzagen. Belettering was ook een groot stuk van de puzzel die ik in mijn werk wilde opnemen, waarvoor vector is gemaakt. Om de kloof tussen traditionele illustratie en ontwerp te overbruggen, wilde ik dat mijn illustratie meer op grafische illustratie zou lijken, als dat enige zin heeft.

Ik werk nu al bijna tien jaar in mijn huidige stijl, maar ik denk nog steeds niet dat ik het exacte resultaat heb bereikt dat ik zoek. Dat wil zeggen, met elke vorm van consequent.

Wie waren enkele van je favoriete artiesten die opgroeiden?
Als fan van superhelden sinds ik oud genoeg was om te weten wat een superheld was, en ik hield van tekenen, was het alleen maar logisch dat ik aangetrokken zou worden tot stripboeken, het huis van superhelden. Het overspoelen van die strippagina’s van artiesten als John Byrne, John Buscema, Jim Lee, J. Scott Campbell en Todd McFarlane inspireerde me gewoon.

Klassieke Disney-animatie had ook een grote invloed op mij. De originele met de hand getekende animatie van films als Peter Pan, Lady and the Tramp, Bambi en al de rest was zo levendig en levendig dat het moeilijk te bevatten was dat ze met de hand waren getekend. Er was ongelooflijk talent te zien in die vroege films. Ik vind het geweldig hoe Disney de animatiestijl bij bijna elke film veranderde. Het gaf elke film zoveel persoonlijkheid.

Ik denk dat je die twee specifieke invloeden in mijn werk kunt zien. Ik heb nooit geprobeerd dat te verbergen. Ik heb het altijd belangrijk gevonden, althans voor mij, om die invloeden op mijn mouw en in de kunst te dragen. Laat ze als het ware doorschijnen.

Wie graaf jij tegenwoordig echt, volg je op Instagram?
Ik houd mijn Instagram-feed zo veel als ik kan bijna volledig gewijd aan kunstwerken en artiesten. Een van de positieve aspecten van sociale media is het zien van zo’n ademtocht van artiesten van over de hele wereld, met zoveel verschillende stemmen. Brandon Ragnar heeft altijd een enorme invloed gehad op mijn werk. Ik hou ook van wat Tom Walen doet. Die twee kunstenaars hebben, meer dan alle andere, het soort grafische illustratie bereikt waar ik voortdurend naar streef.

Triston Eaton, Orlando Arocena, Eric Tan, en Phantom City Creative zijn enkele andere artiesten waarvan ik zou zeggen dat ze ook bovenaan mijn lijst staan.

Ik word vertegenwoordigd door De Poster Posse, en de rijkdom aan creativiteit die in hun selectie van artiesten aanwezig is, is indrukwekkend. Ik ben altijd geïnspireerd als de andere artiesten onthullen waar ze aan hebben gewerkt. Het is ook fijn om zoveel andere artiesten te hebben bij wie ik terecht kan met vragen en/of advies. Ik heb het gevoel dat artiesten altijd beter zijn in de buurt van andere artiesten. Het inspireert je en duwt je om je spel te verbeteren.

Welk advies zou je vandaag hebben voor beginnende artiesten?
Breng je werk naar buiten. Kunst is bedoeld om van te genieten, dus laat anderen het zien. Het zal je alleen maar laten groeien als artiest, zelfs als de eerste reactie niet is wat je zou willen.

Lange tijd heb ik er tegen opgewassen geweest om mijn werk aan een breder publiek te laten zien. Ik had toen gewoon niet zoveel vertrouwen in mijn werk. Ik wou dat ik mijn werk eerder in het wild had gekregen dan ik deed. Ik groeide aanzienlijk als kunstenaar toen ik dat deed.

Waar moeten we in de toekomst op letten bij jou?
Ik heb drie boeken gemaakt met mijn illustratiewerk en ik ben net begonnen met het plannen van mijn vierde. Dit boek zal meer een conceptboek zijn met een klein verhaaltje dan dat je door het boek wordt geleid dat vol staat met illustraties rond een specifiek verhaal. Het verhaal van een oud, spookachtig landhuis en het terrein eromheen.

Ik ben ook bezig met het afronden van een serie eerbetoon aan de klassieke 007-romans van Ian Fleming. Ik gaf mezelf de opdracht om een ​​volledig boekomslagontwerp te maken voor elk van de boeken in de serie. Ik heb het tot nu toe door Goldfinger gehaald.

Onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met Sideshow Collectibles om illustraties te maken voor een aantal skatedecks, series met artiestenprints en een aantal officieel gelicentieerde werken voor ieders favoriete superheld-IP.

Als fansite moeten we je vragen… Wat zijn enkele van je favoriete films/tv-programma’s aller tijden?
Dat is een grote lijst.

Ik ben een kind van de jaren 80, dus Lucas en Spielberg zijn mijn filmgoden. De originele Star Wars-trilogie en Raider of the Lost Ark blijven twee van mijn favorieten aller tijden. LOST staat als mijn favoriete tv-show, samen met Batman the Animated Series.

Ik ben ook een James Bond-gek en de filmreeks is een van mijn favoriete franchises aller tijden. Craigs tijd was uitstekend. Het zal moeilijk te volgen zijn, maar ik kan niet wachten om te zien wat ze ermee doen.

De laatste tijd word ik, net als iedereen, meegesleept in Marvel’s Cinematic Universe. De onderlinge verbondenheid van wat ze hebben kunnen doen is zo leuk. De Captain America-films en Wanda Vision zijn twee van mijn favorieten.

Hoezeer ik ook van de MCU hou, Zach Snyder’s Justice League blies mijn haar een beetje naar achteren. Ik ben een sukkel voor grote, meeslepende heldendichten, en ik voelde dat dat precies was wat we kregen. Tel me in het kamp die denkt dat het een misdaad is als ze niet voortbouwen op wat ze daar hebben.

Naast het superheldengenre zijn David Fincher en Paul Thomas Anderson altijd interessante filmmakers die mij aanspreken. Een andere zou Denis Villeneuve zijn. Zijn catalogus met films van de laatste 8-10 jaar is opmerkelijk. Aankomst en Sicario springen er voor mij echt uit.

Scroll naar beneden om enkele van onze favoriete kunstwerken van Mike te bekijken terwijl we zijn reis blijven volgen via zijn website en sociale media-hubs: Instagram / Twitter / Facebook / DeviantArt / LinkedIn / YouTube / Pinterest / Winkel

Bates Motel

Batman ’66

De Eeuwigen

Ford tegen Ferrari

Ghostbusters

Godzilla: King of the Monsters

De onzichtbare man

Het legioen van onheil

Leef en laat sterven

Gekke mannen

Maleficent: Meesteres van het Kwaad

Mary Poppins keert terug

de matrix

De glans

Spider-Man: Geen weg naar huis

Star Trek

Star Wars: The Force Awakens

Vreemde dingen

Het ding

Toy Story 4

Wonder Woman

De X bestandenBy admin