Tue. May 17th, 2022


Als je het je herinnert, was Peacemaker eigenlijk dood aan het einde van ‘Suicide Squad’, maar stripboeken (en de daarop gebaseerde films) hebben zich daar nog nooit zo’n zorgen over gemaakt. Hij wordt weer tot leven gewekt en werkt uiteindelijk samen met een deel van de bemanning die Waller (Viola Davis) aan het einde van de film ten val bracht, waaronder de forse Economos (Steve Agee), die Peacemaker de bijnaam ‘verfbaard’ geeft, en de stoere -spijkers Harcourt (Jennifer Holland), die dwars door de machoschtick van Peacemaker heen kijkt. Het team wordt ingevuld door de stoïcijnse leider Murn (Chukwudi Iwuji) en een nieuw lid genaamd Adebayo (de grote Danielle Brooks), die een geheim aan de ploeg brengt. En vergeet de dierenvriend van Peacemaker niet, Eagle-y.

Het duurde niet lang of Peacemaker en zijn nieuwe team van verschoppelingen – Economos en Harcourt zijn ervan overtuigd dat ze deze opdracht hebben gekregen vanwege hun muiterij – stuiten op een buitenaardse invasie, waardoor Gunns Troma-achtergrond naar buiten komt en kan spelen. Dat gezegd hebbende, veel van “Peacemaker” is tam in vergelijking met de waanzin van de film die het inspireerde. Wanneer het zichzelf toelaat om in een actiescène te ontsporen, komt het tot leven, maar ik weet niet zeker of iemand een “Peacemaker” nodig had die zo spraakzaam is. Natuurlijk was het niet mogelijk om het tempo van de film vast te houden gedurende acht afleveringen van ongeveer 40 minuten, maar “Peacemaker” lijdt zeker aan dat veelvoorkomende moderne probleem waarbij het een beetje dun lijkt voor zijn uiteindelijke speelduur. De eerste paar en laatste paar afleveringen laaien op – het midden voelt vaak als vulmiddel.

De opvulling is in ieder geval vaak best grappig. Freddie Stroma is geweldig als Vigilante, de Robin van Batman van Peacemaker, ook al heeft de held nooit echt om hem gevraagd. Hij is een soort superfan die besloot dat hij door wilde gaan met moorden met zijn favoriete held. Robert Patrick is effectief als Auggie Smith, de gemene vader van Peacemaker, een fel racistisch personage dat de slechtste delen van de persoonlijkheid van zijn zoon vormde. Een groot deel van het seizoen gaat over Chris die zich realiseert dat hij geen vrede in zijn leven heeft, niet vanwege de wereld om hem heen, maar vanwege het huis waarin hij is geschapen. Wat betreft de hoofdcast, Cena krijgt meer om mee te werken dan in de film (inclusief zoveel glamrock-begeleiding) en hij is een sympathieke hoofdrolspeler, die de naïeve tekortkoming van Peacemaker vastlegt zonder hem in een karikatuur te veranderen. Brooks is de surrogaat van het publiek die het domste lid van de Suicide Squad gaat begrijpen en zelfs waarderen, terwijl Holland een overtuigende actieheld is.

By admin