Sat. May 21st, 2022


Een nieuwe aflevering van Het boek van Boba Fett, de laatste Star Wars tv-serie, is gearriveerd op Disney+. In “Hoofdstuk 3: The Streets of Mos Espa” zet Boba Fett zijn heerschappij over Jabba’s rijk voort als misdaadbaas. De aflevering begint met 8D8 die Boba vertelt dat zijn voorganger, Bib Fortuna, de zakken van burgemeester Mok Shaiz vulde, en iedereen wacht om te zien wat voor soort leider Boba zal zijn. Helaas, ondanks het introduceren van een paar nieuwe ideeën in de Star Wars galaxy, hoofdstuk 3 is weer een zwakke toevoeging aan de serie met goede momenten, maar ongewoon slecht schrijven en flauwe regie.

Elke aflevering van deze serie heeft licht nieuwe ideeën in de franchise geïntroduceerd. In deze aflevering bijvoorbeeld vraagt ​​waterman Lortha Peel (Stephen Root) Boba om een ​​groep cyborgs te straffen die zijn water stelen. Boba betaalt Peel en heeft de cyborgs in dienst, wat verfrissend is voor Star Wars. Het is fascinerend om te zien hoe Boba conflicten oplost zonder direct geweld te gebruiken, wat de show een uniek gevoel geeft. Dit is een misdaadshow boven alles, en hoewel het voelt als een nieuwe kijk op de melkweg, begint het zijn welkom te verslijten.

GERELATEERD: Het boek van Boba Fett – Hoofdstuk 2 Review: zijn basis vinden

Tijdens een flashback in de bacta-tank herinnert Boba zich zijn zaken met het Pyke-syndicaat en keert hij terug om te ontdekken dat de Tusken-stam is vernietigd door de Nikto-bende. Deze scène werkt best goed, het doet bijna denken aan de scène in Een nieuwe hoop wanneer Luke thuiskomt en zijn oom en tante vermoord aantreft. Beide scènes zijn rustig emotioneel, niet afhankelijk van woorden maar de pijn die we voelen van de hoofdpersoon. Dit lijkt het einde van de Tusken-verhaallijn te zijn, waardoor er meer aandacht kan worden besteed aan de huidige verhaallijn die mogelijk verband houdt met het verleden met de terugkeer van de Nitko-bende.

Boba wordt vervolgens uit de bacta-tank gewekt door Wookiee premiejager Black Krrsantan, die hem in een hinderlaag laat lopen en onmiddellijk vecht tegen de cyborg-jongeren, de twee Gamorrean-bewakers en Fennec Shand. Gezien de hoeveelheid tegenstand die Black Krrsantan moest overwinnen, is het geen wonder dat schrijver Jon Favreau niet eens de moeite neemt om te antwoorden hoe de Wookiee hen in de eerste plaats voorbij is gekomen. Boba huurde al deze personages in om hem te verdedigen, en op de een of andere manier kwam Black Krrsantan door ze allemaal heen en vocht hij pas tegen ze nadat hij Boba bijna had vermoord. De vechtscène mist de spanning van het gevecht van hoofdstuk 2 waarin Boba de Nitko-bende neerhaalt, maar biedt genoeg nieuwigheid voor Star Wars.

Dan laten we de Hutt-tweeling terugkeren om Boba rancune te geven. De rancune hoeder wordt gespeeld door niemand minder dan Danny Trejo, en de aflevering biedt de mogelijkheid om Boba te zien leren hoe ze de rancune moet berijden. Vervolgens gaan Boba, Fennec en de bende achter Mok Shaiz aan, wat leidt tot een speeder-achtervolging waarbij de cyborgs de majordomo achtervolgen. De speeder-achtervolging had spannend kunnen zijn, maar in plaats daarvan heeft het de energie van een podracing-reeks. Er zijn pogingen om obstakels naar de personages te gooien, maar het voelt lusteloos en vergeetbaar aan. De majordomo vertelt hen dat de burgemeester samenwerkt met de Pykes. Als er meer Pykes aankomen op Mos Espa, besluit Boba zich voor te bereiden op een oorlog.

GERELATEERD: Het boek van Boba Fett Primer: wat is een rancune en hoe het verband houdt met Fett

Het wekelijkse releaseschema kan de oorzaak zijn van het huidige gevoel van leegte van de show. De show zet Mok Shaiz en de Pykes op als zijn vijandige krachten, maar brengt nauwelijks tijd met hen door. Zelfs de cyborg-personages die in de aflevering zijn geïntroduceerd, hebben een minimale karakterisering en voelen niet als personages buiten hun doel in het verhaal. Ze hebben een minimale dialoog of persoonlijkheden en voelen zich niet onderscheiden. De show laat ons week na week wachten op antwoorden op vage mysteries, allemaal verteld op een onopvallende manier.

Terwijl de aflevering de verstandige keuze maakt om zich te concentreren op de huidige verhaallijn, is het verhaal frustrerend barebones. De show speelt zich ook volledig af op Tatooine, een grauwe, kleurloze locatie ondanks dat het zich afspeelt in een sterrenstelsel met nog veel meer werelden en soorten om te verkennen. De show neemt veel tijd in beslag om een ​​verhaal te vertellen zonder verrassingen, en doet heel weinig met het verhaal en de personages. Fennec heeft niets anders te doen gehad dan naast Boba staan ​​en zijn gevoelens herhalen. De show krabt slechts aan de oppervlakte van wat het kan zijn, en hoewel het verhaal uiteindelijk een enorme beloning kan opleveren, had deze specifieke aflevering heel weinig te bieden.

SCORE: 5/10

Zoals het beoordelingsbeleid van ComingSoon uitlegt, komt een score van 5 overeen met ‘Matig’. De positieven en negatieven eindigen elkaar teniet, waardoor het een wasbeurt wordt.


Openbaarmaking: de criticus heeft de aflevering op Disney+ voor ComingSoon’s bekeken Het boek van Boba Fett – Hoofdstuk 3 beoordeling.

By admin