Sat. May 21st, 2022


Tekla Kostek begon haar carrière in professioneel ballet, danste voor Boston Ballet II en Los Angeles Chamber Ballet voordat ze zich vertakt om te dansen in korte films en pick-upbedrijven, yogales te geven aan de Los Angeles Lakers en gastcoach voor ‘Dancing with the Stars’.

Maar in 2013 vond haar carrière een nieuwe focus: paaldans. In de jaren daarna heeft ze verschillende kampioenschappen gewonnen in Pole Sport Organization-wedstrijden en gecoacht in haar studio in Massachusetts. Nu heeft ze de Willow Grouse-kledinglijn gecreëerd en geeft ze advies over branding van dans- en fitnessbedrijven, meestal binnen de poolgemeenschap.

Waarom paal:

“Voor mij straalt paaldans spot-on het gevoel uit iedereen welkom te heten op het feest. Het is totale lichaamsacceptatie, extreme kracht en flexibiliteit en het bezitten van je vrouwelijke natuur. Je brengt je unieke geschenken mee.”

“Pole omarmt diversiteit en verenigt verhuizers – gymnasten, ballerina’s, hedendaagse dansers, luchtfotografen, acrobaten, slangenmensen, exotische verhuizers, sociale dansers, yogi’s – met één apparaat: de paal.”

Tekla Kostek doet een omgekeerde splitsing op een paal
Tekla Kostek. Foto door Alloy Images, met dank aan Kostek

Hoe ze erin kwam:

“Toen ik in India yoga studeerde, maakte ik kennis met mallakhamb-paal en werd ik er verliefd op. En in de Verenigde Staten waren de wedstrijdevenementen zo opwindend – de sfeer was elektrisch. Ik probeerde niet verder te gaan dan dans. Pole, voor mij, is gewoon gebeurd.”

Hoe Pole andere danspraktijken verdiept:

“Met paaldans kon ik vrij en diep bewegen. De kracht zit niet alleen in de pure lichamelijkheid, maar ook in het nemen van risico’s. Je bungelt in de lucht aan je ledematen. Het beheersen van moeilijke bewegingen brengt een verschuiving in het bewustzijn met zich mee. Het is dat ‘nee’ dat verandert in een ‘ja’ dat besmettelijk is en zich verspreidt naar andere delen van je leven.’

“Als je wordt gevraagd om een ​​grens te verleggen, naar een diepere spleet of een eenarmige handstand, dan verbreden we onze woordenschat. Ik zeg altijd tegen studenten dat ze vanuit speelsheid, vanuit nieuwsgierig naar het doel moeten werken.”

Haar advies voor geïnteresseerde dansers:

“Als je geïnteresseerd bent om op pole te strijden, weet dan waarvoor je je inschrijft. Zo zal een dramatische wedstrijd anders zijn dan een technische wedstrijd en moet je voor elk anders trainen of voorbereiden.”

Op haar kledingmerk:

“Ik heb Willow Grouse ontwikkeld om een ​​merk dans-/yogakleding te creëren dat de filosofie van de poolgemeenschap om lekker in je vel te zitten goed belichaamt.”

De vrouwen die haar inspireerden”

“Een van de redenen waarom ik in 2013 klaar was voor de paal, was dat ik de rijkdom aan vrouwelijk bewustzijn wilde delen die ik van mijn mentoren had gekregen – Susan Pilarre op School of American Ballet, Anna-Marie Holmes bij Boston Ballet, Mavis Staines bij Canada’s National Balletschool, yogi Shiva Rea, danseres/actrice Jennifer Nairn-Smith. Ik was klaar om mijn reis van door het lichaam geobsedeerd naar diepe en totale lichaamsacceptatie te delen.”

By admin