Tue. May 17th, 2022


Een spin-off van virtual reality in de wereld van Horizon komt naar Sony’s aankomende PlayStation VR2-hardware.

Sony heeft onthuld dat een nieuwe game genaamd Horizon Oproep van de berg wordt ontwikkeld door Horizon ontwikkelaar Guerrilla met extra hulp van Firesprite. De trainer toont zijn post-post-apocalyptische woord dat is teruggewonnen door de natuur en de angstaanjagende mechs terwijl de speler een rivier af kajakt. Er zijn weinig details officieel bekend over de game, noch hoeveel ervan een on-rails-ervaring zal zijn vergelijkbaar met de PlayStation VR-lanceringstitel Tot Dawn: Rush of Blood.

Bekijk de Horizon Oproep van de berg teaser trailer hieronder:

Horizon Oproep van de berg, gemaakt voor PlayStation’s Next-Gen VR-hardware, is een aankomend gloednieuw avontuur in de wereld van Horizon‘, kondigde Sony aan. “Omarm een ​​nieuw niveau van onderdompeling in een unieke ervaring, ontworpen om hardwaretechnologie, innovatie en gameplay te pushen.”

GERELATEERD: Horizon Forbidden West Gameplay Video Details Nieuwe Snake Robot Enemy

Sony heeft ook veel specificaties voor de aankomende virtual reality-hardware op zijn blog beschreven:

  • Visuele trouw: Voor een high-fidelity visuele ervaring biedt PS VR2 4K HDR, 110-graden gezichtsveld en foveated rendering. Met een OLED-scherm kunnen spelers een schermresolutie van 2000×2040 per oog en vloeiende framesnelheden van 90/120Hz verwachten.
  • Headset-gebaseerde controller-tracking: Met inside-out tracking volgt PS VR2 jou en je controller via geïntegreerde camera’s die in de VR-headset zijn ingebouwd. Je bewegingen en de richting waarin je kijkt, worden in de game weerspiegeld zonder dat je een externe camera nodig hebt.
  • Nieuwe sensorische functies: PS VR2 Sense-technologie combineert eye-tracking, headset-feedback, 3D-audio en de innovatieve PS VR2 Sense-controller om een ​​ongelooflijk diep gevoel van onderdompeling te creëren. Headsetfeedback is een nieuwe zintuiglijke functie die de sensaties van in-game acties van de speler versterkt. Het is gemaakt door een enkele ingebouwde motor met trillingen die een intelligent tactiel element toevoegen, waardoor spelers dichter bij de gameplay-ervaring komen. Gamers kunnen bijvoorbeeld de verhoogde hartslag van een personage voelen tijdens gespannen momenten, de stroom van objecten die dicht bij het hoofd van het personage passeren, of de stuwkracht van een voertuig terwijl het personage vooruitsnelt. Bovendien zorgt de Tempest 3D AudioTech van de PS5 ervoor dat geluiden in de omgeving van de speler tot leven komen, wat bijdraagt ​​aan dit nieuwe niveau van onderdompeling.
  • Oog volgen: Met eye-tracking detecteert PS VR2 de beweging van je ogen, dus een simpele blik in een bepaalde richting kan een extra input voor het gamekarakter creëren. Hierdoor kunnen spelers intuïtiever en op nieuwe en levensechte manieren met elkaar omgaan, wat een verhoogde emotionele respons en verbeterde expressie mogelijk maakt, wat zorgt voor een nieuw niveau van realisme in gaming.

PlayStation VR2 zal ook haptische feedback en adaptieve triggers bevatten, net als de DualSense-controller voor de PlayStation 5. Er is geen releasedatum voor de game of het systeem gegeven.

By admin