Mon. May 16th, 2022


Raianna Brown is een danseres en choreograaf en afgestudeerd aan Georgia Tech. Ze richtte in 2018 Komansé Dance Theatre op en werkt momenteel aan de permanent filmprojecten met het African Diaspora Art Museum of Atlanta en het High Museum of Art. (Foto door Ari Skin Photography)

::

Ik had altijd al met de High willen werken, maar ik had nooit verwacht op dit niveau te werken. Er is veel druk, de High heeft een groot publiek, maar het project breidt mijn kunst uit en ik ben enthousiast om het dit jaar meer te gaan verkennen.

Als zwarte artiest is het erg moeilijk voor mij om kunst te creëren die geen enkele sociale rechtvaardigheidscomponent heeft. Alleen al het zien van zwarte mensen die ruimte innemen, is op zich al een daad van sociale rechtvaardigheid. Het is belangrijk om kunst te presenteren waar vreugde in zit. Als zwarte mensen zijn we geen monoliet. We kunnen zowel vreugde als wanhoop ervaren. Ik wil dat mensen zichzelf weerspiegeld zien in wat we presenteren, inclusief de delen van zichzelf waarvan mensen denken dat ze niet goddelijk of waardig zijn. Het gaat over volledig bestaan ​​als een zwarte persoon.

Ik heb twee keer Covid opgelopen, maar de eerste keer was het veel enger, in oktober 2020. Ik heb astma, het was erg moeilijk om te ademen, ik was alleen en er waren momenten dat ik dacht dat ik dood kon. Het meest intense was dat ik mijn familie niet kon zien. Tijdens Kerstmis 2021 was mijn familie allemaal ziek door Covid en konden we niet samenkomen. Het heeft me mijn prioriteiten doen veranderen en ik wil meer tijd doorbrengen met dierbaren. Mijn astma is nu een beetje erger. Ik heb hersenmist; soms verdwijnen mijn gedachten gewoon.

Ik hoop dat er in de komende een tot twee jaar zal zijn een soort van normaal. Maar ik wil ook uitzoeken hoe ik mijn kunstenaarschap vooruit kan helpen. De afgelopen twee jaar hebben me geleerd hoe beperkend de omstandigheden ook lijken, er is altijd ruimte om iets nieuws te creëren. Wat er ook gebeurt, er kan iets moois uit voortkomen. Ik laat me niet bang maken door de onbekende nevelen van de toekomst. Er zullen tijden zijn dat ik niet weet wat er daarna komt, maar ik vertrouw erop dat het zal samenkomen als dat nodig is.By admin