Mon. May 16th, 2022


Na de choreografie van JaQuel Knight te hebben gedanst in Beyoncé’s epische video ‘Single Ladies (Put a Ring on It)’, werd Ebony Williams al snel een van de meest herkenbare gezichten van de commerciële wereld. Maar ze had al overuren gemaakt als danseres en choreograaf, trad op bij Cedar Lake Contemporary Ballet en pakte tegelijkertijd een reeks commerciële kansen aan. “Ik denk dat het een goddelijke timing was”, zegt ze over haar carrière.

Tegenwoordig is ze uitgegroeid tot choreografe voor films, zoals Warner Bros.’ In de Hoogten (als een medewerker) en Disney’s Sneakerella. En vooruitkijkend is Williams van plan haar aandacht te richten op het maken van werk op het scherm, zowel als actrice als als regisseur. “Ik voel me echt gezegend dat mensen in mij geloven”, zegt ze.

Verliefd worden op dans:

“Toen ik een kind was, kon mijn moeder het zich eerst niet veroorloven om me naar de dansschool te sturen, dus mijn beste vriendin zou langskomen om me te leren wat ze in haar lessen had geleerd.”

Quinn Wharton

Pre-performance bijgeloof:

“Ik hou er niet van om als eerste op het podium te staan. Als ik er vroeg ben, denk ik aan alle fouten die ik kan maken. Ik word heel, heel angstig – ik slaap niet goed de nacht voor een show. Maar als ik daar eenmaal ben, word ik helemaal kalm.”

Kansen creëren:

“Vaak denken we: Oké, ik moet werken met deze onaantastbare regisseur, en dat is geweldig; we moeten altijd op die dingen schieten. Maar het kan net zo lonend zijn om naar je vriend te kijken en samen iets te bedenken dat groter kan zijn dan je ooit had gedacht. Dan zou je uiteindelijk die onaantastbare regisseur kunnen zijn.”

Balans vinden:

“Hoewel ik over de hele linie zo hard heb gewerkt, is wat voor mij het meest waardevol is geweest om balans te leren en te erkennen dat balans gelijk staat aan overvloed. En dat bedoel ik niet in de economische zin; Ik bedoel in het gevoel heel als een persoon.”

Over jongleren met de klassieke en commerciële wereld:

“Op een keer kreeg ik een rood oog na een optreden met Cedar Lake naar Monte Carlo met Beyoncé voor de World Music Awards. Na de voorstelling kreeg ik weer een rood oog om om 8 uur ‘s ochtends in New York te landen om meteen naar balletles te gaan en nog een show met Cedar Lake te doen.

Over haar choreografisch proces:

“Ik heb geleerd dat ik veel beter werk onder druk. Ik heb er moeite mee om erop te vertrouwen dat wat ik doe geweldig is, maar ik erken dat alles wat je doet, niet echt verkeerd is.”

Een carrièrebepalend moment:

“Een van de grootste momenten die me bijblijft, is mijn laatste optreden voor Cedar Lake. De manier waarop het publiek voor me brulde toen ik mijn boog nam, was echt krachtig. Het was vreemd, want het was het einde van een enorm hoofdstuk in mijn leven, maar het zei ook zoveel over een nieuw begin.”

By admin