Sat. May 21st, 2022Jack White heeft een livevideo gedeeld voor zijn nieuwe single ‘Taking Me Back’, die tevens fungeert als een voorproefje van zijn aanstaande wereldtournee.

“Mensen blijven vragen wie er in de band zal zitten, hoe de band eruit zal zien voor de tourdata … We dachten dat het goed zou zijn om mensen te laten zien wie het is,” legde White uit in een interview met Alt 98.7, “en als de repetities voor de tour beginnen, om iets te filmen en op te nemen om te zien hoe het klinkt – ik dacht laten we dat allemaal tegelijk doen.”

Naast White in de zelf geregisseerde video zijn bassist Dominic Davis, toetsenist Quincy McCrary en drummer Daru Jones. Deze zelfde drie muzikanten zullen aan de zijde van White staan ​​wanneer hij in april aan zijn lange “Supply Chain Issues Tour” begint (tickets koop je hier).

“We kunnen heel harde dingen doen, en dan ook heel zachte akoestische nummers”, zei White over het kwartet. “Het zijn zulke improvisatiemuzikanten. Ze presteren echt elke keer anders.”

Als zodanig vertelde White aan Alt 98.7 dat vrijwel elk nummer uit zijn uitgebreide back-catalogus op tafel zal liggen: “Ik doe nummers van alles wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Niet veel is verboden terrein. Alles dat ik de belangrijkste songwriter of hoofdzanger was, dan zit dat een beetje in onze trukendoos,’ legde hij uit. “Ik denk dat we er de laatste keer dat ik op pad ging meer dan 80 hadden…” White merkte ook op dat hij in 20 jaar geen setlist heeft gebruikt.

“The Supply Chain Issues Tour” komt ter ondersteuning van White’s twee aankomende studioalbums: Angst voor de dageraad en Levend de hemel binnengaan. “Taking Me Back” is afkomstig van het vorige album, dat White omschreef als “heel hard”. De laatste, aan de andere kant, “is erg zacht, een beetje zoals een zondagochtend-album.” White is van plan om de eerste single uit te brengen van Levend de hemel binnengaan volgende week.

Markeer White’s eerste nieuwe solo-platen in vier jaar, Angst voor de dageraad en Levend de hemel binnengaan wordt respectievelijk op 8 april en 22 juli uitgebracht.By admin