Tue. May 17th, 2022


Judas Priest heeft het roer omgegooid bij hun recente besluit om gitarist en producer Andy Sneap uit hun touring-line-up te halen. De legendarische metalact kondigde zaterdag (15 januari) aan dat Sneap inderdaad bij de band zal zijn wanneer het zijn Noord-Amerikaanse tournee in maart lanceert (tickets verkrijgbaar hier).

Sneap voegde zich bij de live line-up van Priest toen gitarist Glenn Tipton stopte met het reguliere touren nadat hij in 2018 had onthuld dat hij worstelt met de ziekte van Parkinson.

Op maandag (10 januari) kondigde Judas Priest aan dat ze verder zouden gaan zonder Sneap als onderdeel van hun live band, maar dat hij nog steeds zou blijven om het aankomende album van de groep te produceren. De band verklaarde destijds: “Hallo maniakken! We smullen van het British Steel-bit om terug te keren naar wereldtournees … vieren 50 jaar Judas Priest als een nog krachtigere, meedogenloze vierkoppige heavy metalband – met Glenn [Tipton] komt hier en daar met ons op het podium als voorheen. Grote dank aan Andy voor alles wat je hebt gedaan en nog steeds in het productieteam voor ons nieuwe album.”

Sneap gaf toen zijn eigen verklaring uit en zei gedeeltelijk: “Rob [Halford] belde me afgelopen maandag en zei dat ze verder wilden als een viertal, wat ik ongelooflijk teleurstellend vind na deze tijd, maar ik respecteer zijn beslissing, want ze hebben duidelijk een visie hoe ze willen dat dit uitpakt.”

Vijf dagen later is de band van gedachten veranderd door aan te kondigen dat Sneap bij de band zal blijven, terwijl Tipton af en toe op het podium blijft verschijnen.

De nieuwe verklaring luidt: “Hallo metalmaniakken … gezien alles wat recentelijk is geëvolueerd en is gebleken, hebben we als band unaniem besloten om onze liveshows ongewijzigd voort te zetten met Rob, Ian [Hill], Richie [Faulkner], Scott [Travis], Andy en Glenn voegen zich bij ons wanneer hij kan … dus tot ziens als we verder gaan met het vieren van 50 enorme heavy metal-jaren van Judas Priest samen! “

Het herstel van Sneap betekent dat Priest zijn oude tweelinggitaaraanval voortzet, waarbij Faulkner herstelde na een levensreddende hartoperatie nadat zijn aorta op het podium was gescheurd tijdens het optreden van de band op het Louder Than Life-festival in september. Het was de medische noodsituatie van Faulkner die de band had gedwongen de rest van hun herfsttour in 2021 uit te stellen en de data te verplaatsen naar 2022.

De tour begint op 4 maart en loopt tot en met 13 april. Kaarten ophalen via Ticketmaster.By admin