Sat. May 21st, 2022Keanu Reeves begint in een episodische bewerking van het bestverkochte misdaadverhaal van Erik Larson, De duivel in de witte stad, volgens Termijn. Leonardo DiCaprio, die de rechten op het boek in 2010 verwierf, zal het project voor Hulu produceren met zijn oude medewerker Martin Scorsese.

Oorspronkelijk uitgebracht in 2003, De duivel in de witte stad vertelt het waargebeurde verhaal van Daniel H. Burnham, de architect achter de Chicago World’s Fair in 1893, en Dr. HH Holmes, de seriemoordenaar die de beurs gebruikte om zijn slachtoffers te lokken.

Toen DiCaprio voor het eerst de rechten op het boek verwierf, werd gedacht dat hij zou schitteren in een langspeelfilm geregisseerd door Scorsese. In 2019 sloten DiCaprio en Scorsese echter een deal met Hulu om het project opnieuw uit te beelden als een beperkte serie. Destijds werd gezegd dat de deal een van de dure overnames in de geschiedenis van Hulu was.

Todd-veld (Kleine kinderen, In de slaapkamer) zal de eerste twee afleveringen van de serie regisseren. Veld en Sam Shaw (Castle Rock) zijn ook aan boord als producenten van het project.

Voor Reeves, De duivel in de witte stad markeert zijn eerste grote tv-rol. De ervaren acteur hernam onlangs zijn rol als Neo in De Matrix-opstandingen, en is ook bevestigd voor nog minstens twee John Wick beweegt.By admin