Mon. May 16th, 2022De Golden Globes van 2022 vertegenwoordigden een werkelijk ongekend moment voor de 78-jarige prijsuitreiking – om te beginnen was er geen openbare ceremonie. In plaats daarvan kondigde de Hollywood Foreign Press Association afgelopen donderdag aan dat het de winnaars van dit jaar via sociale media zou bekendmaken op de daarvoor bestemde avond, tijdens een besloten evenement, te midden van zowel een stijgende Omicron-golf als een aanhoudende existentiële crisis.

Dus, met vrijwel het tegenovergestelde van fanfare, De kracht van de hond (Drama) en West Side Story (Comedy/Musical) zijn door HFPA-leden uitgeroepen tot beste films van 2021. Aan de tv-kant, opvolging, HBO Max’s Hacken, en Amazon Prime’s De ondergrondse spoorweg werden vorig jaar erkend als uitstekende drama-, comedy- en beperkte series van vorig jaar.

Jane Campion won ook beste regisseur voor De kracht van de hond, terwijl West Side StoryRachel Zegler won voor haar vertolking van Maria. Will Smith kwam een ​​stap dichter bij een Oscar door te winnen voor zijn rol in Koning Richard als hoofdrolspeler in een drama, hoewel zijn competitie, Tik Tik… Boem!‘s Andrew Garfield, won ook voor hoofdrolspeler in een komedie of musical. En zeg wat je wilt, Twitter-haters, maar Nicole Kidman werd vereerd omdat ze Lucy Ricardo zelf belichaamde in De Ricardos zijn.

opvolging pakte ook prijzen voor Jeremy Strong en Sarah Snook, en Inktvis Spel‘s O Yeong-su werd erkend als beste mannelijke bijrol. Daarnaast werd Michaela Jaé Rodriguez erkend als beste hoofdrolspeelster voor het derde en laatste seizoen van FX’s Houding, en Jean Smart, Jason Sudeikis en Kate Winslet zijn allemaal toegevoegd aan hun trofeeëncollectie, dankzij hun rollen in Hacken, Ted Lasso, en Merrie van Easttown.

Op muziekgebied wonnen Billie Eilish en broer Finneas Best Original Song voor hun James Bond-thema “No Time to Die”, en Hans Zimmer nam Best Original Score mee naar huis voor zijn werk aan Duin.

Bekijk hieronder de volledige lijst met winnaars.
By admin