Sat. May 21st, 2022


Meshuggah drummer Tomas Haake en Donker paars drummer Ian Paice zijn de nieuwste rock- en metalmuzikanten naar wie fossielen zijn vernoemd. Het duo is vereeuwigd als Ophiopetagno Paicei en Muldaster Haakei, beide fossielen van uitgestorven slangsterren. dr. Ben Thuy van het Natural History Museum Luxembourg (en hoofdauteur van de studie) zei dat hij en zijn team van onderzoekers kozen voor Haake en Paice, omdat hun bands hen hielpen door de analyse van de fossielen te komen.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Het analyseren van fossielen ter grootte van een stofkorrel en diep graven in complexe evolutionaire patronen kan verbijsterend zijn,” zei Thuy. “De muziek van Donker paars en Meshuggah heeft ons echt geholpen om stoom af te blazen, inspiratie op te doen en onze geest te kalmeren.”

Ian Paice van Donker paars en Meshuggah‘s Tomas Haake zijn twee van de meest productieve en invloedrijke drummers aller tijden,” voegde eraan toe Prof. Mats E. Eriksson van Lund University, co-auteur van de studie.

Thuy wijst er ook op dat hij zelf metaldrummer is in de Luxemburgse metalband Schuld van slapers, dus het was niet meer dan logisch om de fossielen naar drummers te vernoemen. U kunt de volledige studie lezen, getiteld Miniaturisatie tijdens een Silurische milieucrisis leidde tot het moderne brosse sterlichaamsplan en gepubliceerd in Communications Biology, hier.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By admin