Tue. May 17th, 2022Voor het eerst in meer dan 25 jaar kun je ‘de hitte om de hoek zien’. Michael Mann heeft aangekondigd Warmte 2, zijn eerste roman die samen met Edgar-winnaar Meg Gardiner is geschreven en die zowel als een prequel als een vervolg op de film uit 1995 zal dienen. Warmte 2 arriveert op 9 augustus van William Morrow en Michael Mann Books, en pre-orders zijn nu aan de gang.

Warmte volgde de achtervolging van carrièrecrimineel Neil McCauley (Robert De Niro) door LAPD-agent Vincent Hanna (Al Pacino), terwijl ze speciale aandacht besteedden aan de manier waarop ze meer met elkaar omgaan dan met de meeste mensen om hen heen. De beroemde dinerscène verhoogde de emotionele inzet van de laatste shootout, terwijl het ook de eerste keer was dat De Niro en Pacino samen op het scherm verschenen.

“Het is al heel lang mijn bedoeling om de verdere verhalen van Warmte‘, vertelde Mann aan Deadline. “Er was altijd een rijke geschiedenis of achtergrondverhaal over de gebeurtenissen in het leven van deze mensen vóór 1995 in Warmte en projectie van waar hun leven hen zou brengen.”

Warmte 2 pakt de dag na de gebeurtenissen van de film op, maar het verhaal is niet lineair. Het gaat ook zes jaar terug in het verleden en vooruit in de toekomst, en behandelt gebeurtenissen van 1989 tot 2002 en introduceert nieuwe personages en misdaden.

“Toen ik de film aan het schrijven was, was het voor mij absoluut noodzakelijk om complete levensverhalen over alle personages te creëren en alles over hen te weten,” zei Mann, “inclusief Neil McCauley’s vroege geïnstitutionaliseerde jaren toen hij zijn broer uit het oog verloor, voordat hij gedropt in de straten, jong, boos en gevaarlijk. En de roman toont een zeer gehechte McCauley en de dramatische gebeurtenissen die resulteerden in zijn uitspraak dat ‘als je bewegingen maakt op straat, geen gehechtheden hebt, er niets in je leven mag zijn dat je niet binnen dertig seconden plat als je de hitte om de hoek ziet.’”

Mann’s aankondiging van het boek gaat vergezeld van een teaser-trailer. Het bevat Moby’s “God Moving Over the Face of the Water”, waarvan de soundtrack Warmte‘s laatste momenten, en je kunt het hieronder bekijken. Als je wilt, kun je ook onze ranglijst van elke Michael Mann-film opnieuw bekijken.By admin