Mon. May 16th, 2022


Suicide, de invloedrijke proto-punkband bestaande uit wijlen Alan Vega en Martin Rev, brengt een carrière-omspannende muziekcollectie uit. Het nieuwe album heet Overgave: een verzameling en het komt uit op 25 maart via Mute/BMG. Suicide heeft “Frankie Teardrop (First Version)” gedeeld, met andere teksten dan het originele nummer uit 1977, en een begeleidende korte film geregisseerd door Douglas Hart van Jesus and Mary Chain. Bekijk het hieronder.

Overgave: een verzameling bevat nieuw geremasterde nummers van het debuutalbum van de band, Zelfmoord, verder door zijn laatste studio-LP, 2002’s Amerikaanse Supreme. Het bevat ook speciale mouwnotities van Henry Rollins. “Deze verzameling van liedjes is geen ‘best of’ en ook geen ‘definitieve’ alles-wat-je-te-weten-compilatie”, legt hij uit in een verklaring. “Het is een introductie die je hopelijk zal dwingen om de albums te verkennen.”

In 2016 stierf Alan Vega op 78-jarige leeftijd. Het jaar daarop verscheen zijn postume album HET kwam uit en Martin Rev bracht zijn soloalbum uit Sloop 9. In 2021 het verloren Vega-record Mutator en de volledige lengte Alan Vega After Dark, een niet eerder uitgebrachte nachtelijke sessie met Pink Slip Daddy-leden Ben Vaughn, Barb Dwyer en Palmyra Delran, werd ook uitgebracht. Sacred Bones zal op 25 februari ook Vega’s postume “Invasion b/w Murder One” 12″ uitbrengen.

Bezoek opnieuw “Henry Rollins over hoe Alan Vega van zelfmoord zijn leven veranderde” op het veld en “De 100 beste albums van de jaren zeventig.”

Inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waarvan deze afkomstig is.

Overgave: een verzameling:

01 Dominic Christ
02 Diamanten, Bontjas, Champagne ​
03 Haarlem
04 Rocket VS
05 Cheree
06 Droom Babydroom
07 Raak mij aan
08 Ghost Rider
09 Meneer Ray
10 Overgave
11 Waarom blauw zijn?
12 verkeerde beslissingen
13 Dachau, Disney, Discotheek
14 Straling
15 Girl (niet uitgebrachte versie)
16 Frankie Teardrop (eerste versie)

By admin